Hlavní obsah

Představujeme vám prince Louise Arthura Charlese

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Od chvíle, co Kensingtonský palác oznámil, že vévodkyně Kate porodila dalšího dědice trůnu, všichni s napětím čekali na informaci, jak druhého syna pojmenují. Tentokrát si dali na čas, se zveřejněním čekali 4 dny. A konečně jméno dalšího prince známe!

Článek

Jak jen to dělá? Jak je možné, že pár hodin po porodu vypadá vévodkyně Kate (36) tak dokonale, jako kdyby za sebou neměla příchod nového miminka na svět... Není to ale náhoda – stejně dokonale vypadala i po narození prince George (4) nebo druhorozené princezny Charlotte (2). Více najdete v článku Porod podle vévodkyně Kate: Na jakou zázračnou techniku vsadila a jakou dietu dodržovala?

Princ William (35) si teď pravděpodobně vezme dvoutýdenní otcovskou dovolenou, aby pomáhal své ženě s novorozeným synem, Louisem Arthurem Charlesem, i s druhými dvěma dětmi. Stejně to totiž udělal i v minulosti. Pak bude rodinu čekat zhruba dva až tři měsíce klidu, než proběhnou křtiny, tedy kromě královské svatby prince Harryho (33) s Meghan Markle (36), jíž se vévodkyně Kate s velkou pravděpodobností zúčastní. A jistě i z důvodu, že její muž William včera oznámil, že bude svědkem svého bratra Harryho (jeho nastávající Meghan Markle se prý již z veřejného života stáhne a bude se chystat na královskou svatbu).

Ale zpátky ke křtinám, ty bývají několik měsíců po narození dětí. U prvorozeného byly po třech měsících, u druhorozené pak po dvou měsících po porodu. Dá se tedy očekávat, že na začátku prázdnin budou mít v Kensingtonském paláci zase veselo, ačkoliv obřad proběhne pravděpodobně někde jinde. Princ George měl obřad v Královské kapli v St. James Palace. To Charlotte byla pokřtěna na panství Sandringham.

George: Skoro čtyři kila a vtípky s novináři

Foto: Profimedia.cz

Prvorozeným je princ George, který přišel na svět 22. července 2013Foto: Profimedia.cz

Princ George se narodil 22. července 2013. Vévodkyně Kate přijela do porodnice ten den ráno. Deset a půl hodiny poté už svět mohl vítat nového následníka britského trůnu. Princ George Louis Alexander přišel na svět v 16.44 hodin a byl to kus chlapa – vážil 3,78 kilogramu. Když šťastní rodiče vyšli z porodnice, několik minut se vesele bavili s novináři, a dokonce i žertovali. Princ William vtipkoval o tom, že je rád, že jeho syn má více vlasů než on sám. Poté už zamířili do Kensingtonského paláce, kam odpoledne přijela svého prvního pravnuka navštívit i sama královna.

I když se může zdát, že s odchodem z porodnice to uspěchali, jinde si zase královská rodina dala na čas. Jméno malého princátka, které je v rodném listě zapsané jako „Jeho královská Výsost princ George Alexander Louis z Cambridge“, totiž neoznámili hned, ale až o dva dny později. Stejně tomu bylo i v případě malé Charlotty, jejíž celé jméno včetně titulu zní „Její královská Výsost princezna Charlotte Elizabeth Diana“.

Charlotte Kate ukázala ve žluté

Foto: Profimedia.cz

Jako druhá se narodila 2. května princezna CharlotteFoto: Profimedia.cz

Malá Charlottka za pár dnů oslaví své třetí narozeniny, na svět přišla 2. května 2015 ve stejné porodnici jako její starší bratr. Zatímco ale on se narodil odpoledne, princezna spatřila světlo světa v 8.45 hodin. Nebyla ale o moc menší drobeček než její bratr, vážila 3,71 kg. Hned druhý den po narození přišel do porodnice se na svoji malou sestřičku podívat i princ George. Když pak odcházela Kate z porodnice, vypadala stejně dokonale jako po prvním porodu.

Princ Louis Arthur Charles

A ani tentokrát to není jiné. Opět se zdá, jako kdyby Kate nikdy ani těhotná nebyla. Druhorozený syn Louis Arthur Charles (Jeho královská Výsost Princ Louis z Cambridge) přišel na svět v pondělí 23. dubna v 11.01 hodin. A se svými 3,827 kg se rozhodně nenechal před svými sourozenci zahanbit. Ovšem na jeho jméno jsme se oproti jeho sourozencům notně načekali. Světu totiž bylo prozrazeno až v pátek, tedy čtvrtý den po jeho narození.

Mysleli jste, že se narodí chlapeček, nebo holčička? A jaké jste tipovali jméno?

Reklama

Načítám