Hlavní obsah

Lucie zhubla za necelý rok 26 kilo! Jak se jí to povedlo?

Foto: Greta Blumajerová

Šestadvacet kilo dole, a Lucii už prý lidé nepoznávajíFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem měla osmadvacetiletá Lucie při výšce 161 centimetrů o 26 kilo více než teď. Jak se jí podařilo shodit tolik kil? A kdo může za to, že se ze zamindrákované Lucie stala sebevědomá žena? Čtěte!

Článek

Znáte to možná také, kila vám přibývají na těle nenápadně a plíživě, až se jednoho dne nedostanete do sukně či oblíbených šatů. Tak to měla i zdravotní sestra Lucka: „Jednoho dne jsem s hrůzou zjistila, že vážím 81 kilo,“ říká a doplňuje, že sice nejde o těžkou obezitu, ale slušná nadváha to je. „Řekla jsem si dost, a okamžitě vyrazila za cvičením do fitka.“

Pokus číslo 1

Odhodlání jí vydrželo pět měsíců, kdy se z občasné návštěvnice posilovny stala pravidelnou cvičenkou. „Jenže i když jsem si hlídala jídelníček a cvičila pětkrát týdně, zhubla jsem jen pár kilo, a tedy výsledek nebyl takový, jaký jsem si představovala,“ přiznává Lucie. Nabyla na svalech, ale štíhlou postavu neměla ani náhodou. Omrzelo ji to, a cvičit přestala.

Foto: archiv čtenářky

Lucie se svou neteří zhruba před rokemFoto: archiv čtenářky

Pokus číslo 2

Zcela náhodou asi po půl roce zašla na fitbox: „To je nekontaktní sport se základy bojových prvků,“ prozrazuje dnes už instruktorka tohoto cvičení. A tím je tedy jasné, že Lucku fitbox chytil: „Nemusíte být pohybově nadaní, abyste ho zvládli. Techniku se naučíte, a pak už jen při lekci, která trvá 55 minut včetně zahřátí a protažení, stačí držet rytmus dynamické hudby,“ doplňuje čtenářka, která díky nadšení začala cvičit téměř každý den, a kila jí najednou letěla dolů.

Foto: archiv čtenářky

Nácvik na lekci fitboxu – sportu, který jí pomohl zhubnoutFoto: archiv čtenářky

Foto: Greta Blumajerová

Ztratila původní váhu, a získala sebevědomíFoto: Greta Blumajerová

Mám víc, než jsem chtěla

„Dnes je to sedm měsíců, a mně se podařilo zhubnout na 55 kilogramů,“ uvádí Lucie přesná osobní čísla. Jen si zkuste představit, kolik je 26 kilo! Pes střední velikosti, velký batoh, dvě horská kola. „Ano, proměna to je velká. Nejen kvůli tomu, že mám zpevněné tělo, ale že jsem našla sama sebe. Už nejsem holka, co má sebevědomí na bodu nula. Cvičení mi ho vrátilo,“ otevřeně popisuje Lucie.

Foto: Greta Blumajerová

„O takovýhle šatech jsem si nedávno mohla ještě nechat zdát," směje se LucieFoto: Greta Blumajerová

Každou lekci vnímala tak, že se posouvá dál nejen ve své nové zálibě, ale i v běžném životě. Naučila se dotahovat věci do konce a také jednat. I proto se třeba odvážila odejít z neuspokojivého vztahu. „Ráda bych tím inspirovala i ostatní ženy. Některé věci nejsou tak těžké, jak se zdají, když najdete důvod, proč to chtít změnit,“ povzbuzuje Lucie.

Foto: Greta Blumajerová

„Zvládnete to také," vzkazuje čtenářka Lucie. Co vy na to?Foto: Greta Blumajerová

Co vy na to? Necháte se inspirovat?

Styling: Ivana Pražáková, Make-up: Jana Skzrobiszova (MA-DA Makeup Network), produkce: Kateřina Pechová. Za zapůjčení oblečení, bot a doplňků děkujeme Mohito.

Reklama

Načítám