Hlavní obsah

Princezna Eugenie se vdala! První dojmy z královské svatby

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nemáte pocit déja vu? Není se čemu divit. Svatba princezny Eugenie, vnučky britské královny, a jejího dlouholetého přítele, Jacka Brooksbanka byla v mnoha ohledech podobná té, jakou měl před pěti měsíci princ Harry a vévodkyně Meghan.

Článek

Modrá obloha, jen trochu více fouká, ulice Windsoru zaplněné k prasknutí, jen namísto zelených jsou stromy zbarveny do všech odstínů podzimu. Do kaple svatého Jiřího směřují davy hostů a všichni přihlížející doufají, že zahlédnou královnu Alžbětu, nebo třeba prince Charlese, či Williama s rodinou.

Je pravda, že rozdílů mezi svatbou princezny Eguenie a Jacka Brooksbanka a prince Harryho a Meghan Markle příliš není. Do kaple svatého Jiří bylo pozváno na 850 hostů jak z řad významných osobností, tak blízkých přátel rodiny. Viděli jsme jak modelku Caru Delevigne, Naomi Campbell, tak třeba zpěváka Robbieho Williamse.

Foto: Profimedia.cz

Na svatbu dorazil i Robbie Williams s manželkou a matkouFoto: Profimedia.cz

Kromě výše zmíněných samozřejmě nechybí ani královská rodina, až na vévodkyni Camillu, která má dnes jiný program. Zato princ Philip, který potvrzení účasti nechával až na poslední chvíli, dorazil společně s královnou. Oba dva okouzlující, jako vždy a princi Philipovi by jeho věk nikdo nehádal, s jakou lehkostí se pohybuje. Královna tentokrát nevolila žádné křiklavé barvy, jak je jejím zvykem, ale světle modrý kabátek. Možná nechtěla na sebe v tento den tolik poutat pozornost, která má být upřena zejména na nevěstu.

Dojatý ženich i princ William

Do kaple přijel princ Harry s vévodkyní Meghan spolu s princem Williamem a Kate. Z auta ale vystoupili bez svých potomků. Ty ale na svatbě nesměli samozřejmě chybět. I tentokrát jim byla svěřena role pážete a družičky. Tentokrát ale malé na starosti neměla vévodkyně Kate, jako tomu bylo na svatbě prince Harryho. Kate pro tuto příležitost zvolila fuchsiové šaty s fascinátorem ve stejné barvě. Meghan sáhla po své oblíbené barvě tmavě modré - v té ji vídáme poslední dobou velice často.

Foto: Profimedia.cz

Ženich byl při příjezdu samý úsměv Foto: Profimedia.cz

Co ale nevídáme tak často, je, aby princ William držel Kate za ruku. Při čekání na obřad ji ale tiskl, zřejmě i na něj dolehla emoční tíha svatby. Jindy jsou totiž velice rezervovaní a svou vzájemnou lásku nedávají na veřejnosti příliš najevo, schovávají si to do soukromí. Silné emoce ale dopadly i na další členy rodiny, a zajisté nejen na ně. Matka nevěsty, Sarah Ferguson, měla namále, jen co vešla do kaple. Rozklepaným kolenům ale neunikl ani ženich. Zatímco do kaple vstupoval se smíchem a vesele se zdravil s hosty, kteří seděli poblíž uličky, u oltáře, když spatřil svoji nastávající, měl co dělat, aby udržel slzy dojetí.

Foto: Profimedia.cz

Nevěsta má šaty od Petera PilottaFoto: Profimedia.cz

Není se čemu divit. Princezna Eugenie byla nádherná nevěsta. Ačkoliv normálně se pravidel oblékání královské rodiny příliš nedrží, u svatebních šatů vsadila na jednoduchost, byť měly výstřih, nebyl nijak vulgární ani vyzývavý. Šaty navrhli Peter Pilotto a Christopher De Vos pod značkou Peter Pilotto, která byla založena v roce 2007 v Londýně. Princezna Eugenie tedy dodržela tradici, že svatební šaty mají pocházet z dílny britského návrháře. A zvolila správně. Tato značka je známá inovativním designem spojeným s podtržením ženské siluety. Což se dokonale povedlo. Oba dva, teď už novomanželé, si obřad velice užívali. Házeli na sebe úsměvy a vzájemně se podporovali očními kontakty.

Jak se vám nevěsta líbí?

Reklama