Hlavní obsah

Pro velká prsa i drobnější postavu: nejhezčí jarní šaty, které teď koupíte v kolekcích

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte k ženám, které nejraději nosí šaty? Pak je jaro určitě vaším oblíbeným obdobím. Kromě výrazných barev budou v kolekcích dominovat nejrůznější vzory. Které to jsou? Nahlédněte do naší inspirace.

Článek

K jarním vzorům, které najdete s jistotou v každé jarní kolekci, patří samozřejmě květiny všech tvarů, velikostí i barev, ale i puntíky a kostička. A co se nosí v letošní sezoně? Na to jsme se zaměřili při výběru dnešní top desítky, kde najdete střihy pro nižší i vyšší postavu, dámy s většími boky, ale i malými ňadry. Tak co, najdete ty pravé?

Trendy mini

U sukní a šatů se vrací na výsluní krátká délka, takže se nebojte oprášit mini šaty z předchozích let, nebo se vydejte do butiků na lov nových kousků. A nebojte se barev ani výraznějších květinových vzorů. Doplňte je barevnou kabelkou. Tento model bude slušet menším postavám s drobnějším poprsím.

Foto: Archiv firmy

Stradivarius, krátké šaty s nařasenými rukávky a kulatým výstřihem, 699 KčFoto: Archiv firmy

S dlouhým rukávem

Krátké romantické šaty, které jsou ušité navíc z recyklovaného materiálu, potěší brunetky i blondýnky. Tahle hravá kombinace s jemnými volánky se bude hodit totiž na jakoukoli příležitost. Záleží jen na vás, s jakými doplňky šaty zkombinujete.

Foto: Archiv firmy

Reserved, krátké šaty z recyklovaného polyesteru s dlouhým rukávem do manžety, 999 KčFoto: Archiv firmy

Nadčasové puntíky

Elegantní a šik. Takové jsou puntíky, které si vydobyly své místo v módním světě stejně jako proužky, a nikdy s nimi nešlápnete vedle. Navíc vysoký rozparek z nich udělá žhavý kousek na večeři, ale i na dovolené.

Foto: Archiv firmy

Mango, elegantní šaty s volánky, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Éterická víla

Blondýnám i rusovláskám doporučujeme vsadit na rozevláté delší šaty v boho stylu, které si budou na začátku jara rozumět s kotníkovými botami i teniskami. Později jim budou slušet sandálky a pantoflíčky bez podpatku.

Foto: Archiv firmy

Pull&Bear, květinové dlouhé šaty volného střihu s volánkovým lemem a výstřihem do V, 699 KčFoto: Archiv firmy

Jako jarní obloha

Košilové šaty sluší opravdu všem typům postavy, a proto nesmí chybět ani v naší dnešní top desítce. Zkuste však zvolit jiný než květinový vzor. Co třeba decentní batika, která připomíná jarní oblohu?

Foto: Archiv firmy

H&M, dlouhé košilové šaty s batikovaným vzorem, 949 KčFoto: Archiv firmy

S pružným pasem

Splývavé pohodlné šaty se tříčtvrtečním rukávkem jsou velmi variabilní volbou, se kterou vytvoříte mnohou outfitů. Můžete k nim přidat černé i bílé sako, sytě zelený bombr či svetr, ale i delší kardigan. Na nohy pak obujte bílé tenisky či nízké kozačky v kovbojském stylu.

Foto: Archiv firmy

F&F, bavlněné pružné maxi šaty s efektivním řasením v pase, 699 KčFoto: Archiv firmy

Zavinovací efekt

Stejně jako košilové střihy fungují i šaty se zavinovacím efektem, který bude sedět i dámám s větším poprsím. Zvýrazní totiž váš dekolt a zamaskují případné širší boky, neboť se směrem dolů rozšiřují do áčka. K barevnému vzoru se bude hodit nejlépe džínová bunda či vesta.

Foto: Archiv firmy

Little Mistress, saténové maxi šaty se zavinováním, 2699 KčFoto: Archiv firmy

Volný střih

Potrpíte si i na jaře spíše na tmavé barvy s nádechem dekadence? Sáhněte po modelu s černým podkladem a zelenými velkými květy. My navrhujeme je spojit s koženou motorkářskou bundou a černými kotníkovými robustními botami zvanými boots.

Foto: Archiv firmy

Answear Lab, šaty volného střihu do áčka s dlouhým rukávem a výstřihem do V, 1099 KčFoto: Archiv firmy

Designový kousek

Hledáte-li kvalitní materiál, pak vyzkoušejte na jaře šaty z jemného a měkkého lyocellu. Pásek uprostřed vám navíc zvýrazní pas, takže šaty budou působit velice žensky. Zvláště s jarními kozačkami na úzkém podpatku.

Foto: Archiv firmy

Henrik Vibskov, žeržejové šaty s páskem ze 100% lyocellu, 6720 Kč, prodává Zalando DesignersFoto: Archiv firmy

Přírodní bavlna

Pokud nejste fanynkou květinových vzorů ani jemných puntíčků, zkuste pro změnu kostkovaný vzor. Je šmrncovní a v modrobílé kombinaci tak trochu netradiční. U těchto šatů si zamilujete univerzální střih i praktické kapsy.

Foto: Archiv firmy

Emily and Fin, kostkované šaty ze 100% bavlny bez ramínek, 3590 Kč, prodává Green ButikFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám