Hlavní obsah

Šaty, nebo sako? Tyhle modely splní obojí! Pokud si ale netroufáte na krátké kousky, odpusťte si je

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Reklama

Jsou to šaty, nebo sako? Obojí. Sakové šaty přinášejí nejlepší vlastnosti jmenovaných kousků a jsou tak ideální pro ženy, které rády balancují na hraně svůdnosti a sofistikované elegance. Co na blazer dress říkáte?

Článek

Sakové šaty, blejzrové šaty, šaty sakového střihu nebo blazer dress. Pod těmito názvy se ukrývají minišaty, které svým provedením a častokrát i materiálem připomínají sako. Jejich pojetí se kus od kusu liší: zatímco některé přesně kopírují sako a mají i rozepínací knoflíky, jiné fungují jako celistvé šaty a vycházejí ze střihu módní klasiky. Co ale mají skoro všechny společné, je krátká délka respektující charakter saka.

Jak vybrat sakové šaty

Minidélka je daná, sakové šaty ale najdete v různých střihových obměnách. Pokud cíleně nehledáte sexy šaty na večírek, zaměřte se na kousky, které tělo úplně neobepínají. Krátké délce volnost svědčí a pytlovitého efektu se nemusíte bát – u většiny modelů nechybí pásek, který krásně zdůrazní střed těla.

Blazer dress objevíte nejčastěji ve světlých barvách nebo v klasické černé, jestli ale chcete do jarního šatníku přidat trochu hravosti, klidně se porozhlédněte i po něčem výraznějším. Co třeba ostře zelený či červený model?

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3995 Kč. Nasty Gal, 2420 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 999 Kč. Bershka, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 1299 Kč. Na-Kd, 1920 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3995 Kč. Sinsay, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1599 Kč. Nasty Gal, 1530 KčFoto: Archiv firem

Jak nosit blejzrové šaty

Vážně uvažujete, že si nějaký model pořídíte, a přemýšlíte, s čím se tyhle hybridní šaty kombinují? Odrazte se od příležitosti, na kterou se chystáte. Spojení s vysokými podpatky se nabízí, a pokud vyrážíte do společnosti, směle do nich vklouzněte. Kromě lodiček zkuste také efektní sandálky na podpatku nebo jakýkoli nápadný pár střevíčků, který zastane roli doplňku.

Chystáte se do práce nebo na oběd s kamarádkami? Nedržte se rovnice minišaty = podpatky a model odlehčete vhodně zvolenými teniskami. Pro cool look můžete na jaře zkusit i spojení s robustními chelsea na platformě, v létě přejděte na sandálky, ať už jemné, nebo klidně masivní.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1579 Kč, prodává About You. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 2299 Kč. Mohito, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 999 Kč. Missguided, 1440 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1999 Kč. River Island, 2820 KčFoto: Archiv firem

A jaký doplněk k šatům přidat? Přece výrazně zelenou kabelku! Bez té to letos snad ani nejde.

Reklama

Související témata:

Načítám