Hlavní obsah

Problémy s erekcí? 6 věcí, které pro něj můžete udělat

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pevný stožár se proměnil ve vláčný pendrek, který se rozhodně nehodlá postavit do pozoru... Nekazte si postelové zážitky výčitkami. Jakých šest věcí můžete udělat, aby se s erektilními dysfunkcemi partner lépe vyrovnal?

Článek

Podle průzkumů českého androloga Karla Kočího trpí 54 procent českých mužů ve věku 35 až 65 let lehčí či těžší formou poruchy erekce. „Dřív se tento problém léčil práškem z rohu nosorožce, ambrou z vorvaně či krokodýlím spermatem, v současné době jsou metodou první volby pro většinu pacientů trpících erektilními dysfunkcemi tablety užívané před stykem,“ objasňuje Karel Kočí s tím, že všechny tyto léky jsou na lékařský předpis.

Právě toho se děsíte, neboť partnerovo mužství – a tím i sebevědomí – v tomto směru není tak úplně v pořádku? Ještě dřív, než se drahá polovička vydá do lékařské ordinace, můžete podniknout několik důležitých věcí. Jejich seznam na svém blogu sestavil vztahový expert Jordan Gray, který rozumí citlivé mužské duši. Takže, čím by milující partnerka měla začít, aby svého milence podpořila?

1. Neberte to osobně

„Asi si myslíte, že pro svého partnera již nejste atraktivní nebo že jste něco udělaly špatně. Tak to není. Ve skutečnosti partnera přitahujete pořád stejně, on se jen před vámi nechce ztrapnit a také se nedokáže uvolnit, to je další věc,“ popisuje Jordan Gray, podle kterého se vyplatí dát partnerovi čas. Váš klid rovná se jeho jistota.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Poruchy erekce jsou partnerův problém, s vámi to nijak nesouvisí. Tak to neberte osobněFoto: nd3000, Shutterstock.com

2. Partnera milujte a podporujte

Nejdůležitější nástroj, který můžete nasadit, je empatie. Náklonnost, trpělivost a porozumění patří k nejúčinnějším zbraním. „Hlavně se netvařte, že s partnerem nejste spokojené, to mu v tenhle okamžik určitě nepomůže. Ten chlapík je emočně na dně! Bojujte s tím jemným vyjádřením bezpodmínečné lásky,“ dál popisuje expert s tím, že být milován dokonce někdy problém s erekcí pomáhá vyřešit – přinejmenším masivně snižuje pocity nejistoty.

3. Buďte si blízcí

Sex je primární způsob, jímž se muži emocionálně spojují s partnerkou, a pocit, že to není možné, je pro ně neuvěřitelně frustrující. Pro vás je však důležité si uvědomit, že erekce je sice součástí sexu, ale existují i jiné způsoby, jak intimitu udržovat při životě. Zkuste smyslné masáže, doteky, romantické večeře…. Zůstaňte ve spojení!

4. O situaci mluvte

„Je hezké, když se žena zajímá, jak v téhle těžké situaci může být užitečná. Proto se milence zeptejte, zda od vás něco potřebuje. I kdyby nabídku odmítl, tak ho tohle gesto nesmírně potěší,“ podotýká Jordan Gray. Máte-li pocit, že na rozhovory není vhodná doba, vyčkejte, ale hlavně neřešte nic zásadního (a pro muže zraňujícího) přímo v ložnici! Vyrazte někam ven nebo si sedněte do zahrady. Jedná se o citlivé téma, takže opatrně.

5. Zkuste nastolit zdravější životní styl

Erektilní dysfunkce může být způsobena (nebo zhoršena) nezdravými zvyky, jako je kouření, pití alkoholu, konzumace vysokého množství zpracovaných potravin či nedostatek cvičení. Povzbuzujte partnera, aby se těchto zlozvyků vzdal nebo je aspoň omezil. Vždycky se můžete přidat a jít běhat s ním…. Zkrátka a dobře: berte to tak, že co je dobré pro jeho srdce, je dobré i pro jeho penis.

6. Zajímejte se o společnou budoucnost

„Velmi přínosné je, když prokážete zájem o řešení situace a jasně naznačíte, že vedle partnera stojíte v dobrém i zlém. Počítáte s ním do budoucna. Třeba partner sám přijde s nějakými nápady, jak čas v posteli kreativně využít, nebo se rozpovídá o jménech odborníků, které by rád ohledně svého problému oslovil. Umožněte mu to,“ uzavírá Jordan Gray se slovy, že nejste ani první a ani poslední pár, který něco takového řeší. Tak hlavně trpělivost a vstřícnost do hrsti!

A jak vy podporujete partnera, který bojuje s erektilními dysfunkcemi?

Reklama

Načítám