Hlavní obsah

Profi triky s očními stíny

Foto: shutterstock.com

Nevyhýbejte se ani neobvyklým barvámFoto: shutterstock.com

Reklama

Bojíte se očních stínů? Ode dneška nemusíte! Naučíme vás vybrat si správný odstín i perfektně ho na víčko nanést. A nejen to. Profesionální vizážistka vám poradí, jak pracovat s asymetrickým pohledem a odhalí tajemství drahých a levnějších typů líčidel. S námi zvládněte oční stínohru na výbornou!

Článek

Na oči myslete už během nanášení make-upu. Mnoho žen dělá tu chybu, že se této oblasti vyhýbá a na víčka nanesou jen stíny. Ty ale nenanášíme až k obočí a na těchto místech je pak vidět, že jsou ničím nedotčené, na rozdíl od zbytku tváře. První trik je tedy tento: Pokud používáte make-up, dbejte na to, aby se dostal opravdu všude. Špatně dostupná místa, jako je prostor mezi vnitřním koutkem a hřbetem nosu, dolaďte korektorem s aplikátorem (např. Mastertouch, Max Factor).

A následuje další: Než začnete kouzlit se stíny, poprašte víčka pudrem. „Předejdete tak slití stínů do jedné čárky a barva vám bude lépe držet," radí vizážistka Alena Brodilová.

Foto: shutterstock.com

Nezapomínejte se stíny na spodní okrajeFoto: shutterstock.com

Drahé versus levné?

Proč některé stíny stojí pár desítek korun a některé stovky? Pokud jste někdy vyzkoušela kvalitnější stíny, určitě víte, že jejich barvy jsou sytější a mnohem déle vydrží. Šetříte? Ani tak se nemusíte vzdávat pěkného líčení. Výraznější barvu získáte tak, že si malý aplikátor navlhčíte. Trvanlivost stínů zase zajistí podkladová báze pod stíny (Manhattan nebo Artdeco). Pokud byste přece jen mohla a chtěla investovat, vyzkoušejte profi stíny MAC. Nejsou nejlevnější, ale vydrží vám opravdu dlouho, výraznou barvu získáte jediným tahem a po celý den se zkrátka nehnou.

Který odstín je ten váš?

Dávno neplatí, že k zeleným očím se hodí zelená, k modrým modrá atd. Naopak je nutné vybrat takovou barvu, díky které váš pohled vynikne. A se stejnou barvou se vám tohle nepovede. Nevíte, jaký odstín vyzkoušet?

  • Modroočky - nebojte se hnědé, fialové, tmavě šedé nebo narůžovělé.
  • Zelenoočky - k vám se hodí fialová, zlatá, šedá nebo hnědá.
  • Hnědoočky - vám sluší skoro kterákoliv barva, zkusit můžete zelenou, růžovou, naoranžovělou ale i modrou.

Tohle je jen několik tipů, určitě se nebojte experimentovat.

Foto: shutterstock.com

Stíny mohou korigovat vzdálenost mezi očimaFoto: shutterstock.com

Velmi oblíbené jsou i stíny třpytivé. „Těch se ale vyvarujte v případě, že vás trápí výraznější vrásky. Třpyt by je jen zbytečně zvýraznil. Drže se proto spíše matných stínů," dodává vizážistka Alena Brodilová.

Vyzkoušejte vrstvení

Chcete-li si nechat trochu záležet, neodbývejte se jedním odstínem. Na celé oko použijte jako podklad světlý stín, záhyb víčka vymalujte středním tónem a těsně k řasám nanášejte nejtmavší z vašich odstínů (např. béžová, karamelová a na závěr hnědá). Nezapomínejte okraje stínů roztírat do ztracena (klidně i prsty), ostré linie si nechte pro linky!

Chcete vypadat svěže? Obtáhněte spodní linku bílou tužkou a nezapomeňte ani na oblast u vnitřních koutků.

Pár triků na závěr…

Nemáte ukázkově symetrický obličej? Nevadí! Stačí trocha cviku. Jestliže jsou vaše oči od sebe dál, než byste si přála, zvýrazněte vnitřní koutky tmavší barvou. Klam větší vzdálenosti vytvoříte nanesením světlé barvy do vnitřních koutků a tmavší k vnějším. Vaše oči budou působit větší, když si pohrajete se světlými stíny. Těmi orámujte celé oko i podél spodní linky. Tmavší odstíny vyvolávají opačný dojem.

Nezanevřete na stíny, i když ve všední dny nestíháte a spokojíte se jen s řasenkou. Jsou přece dny, kdy se stojí za to snažit!

Reklama

Související témata:

Načítám