Hlavní obsah

Proměna bytu: Právnička vsadila na růžovou a zvířecí potisky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo říkal, že právníci jsou nudní?! Američanka Michelle Carder se svému původnímu řemeslu sice už nevěnuje, do první interiérové proměny se však pustila ještě v době, kdy všední dny trávila mezi paragrafy. Její interiér inspirovaný francouzskou secesí a pop kulturou se stal hitem internetu.

Článek

Do proměny svého domu se Michelle Carder (53) pustila v roce 2005, tedy v době, kdy se ještě věnovala původní profesi – pracovala jako právnička. Vlastní bydlení tehdy obrátila naruby od podlahy až po strop a z fádního interiéru stvořila pro někoho skvost, pro někoho naprostou šílenost. Své designové dílo o pár roků později představila na sociálních sítích, kde zaznamenalo takový ohlas, že se nakonec své původní profese úplně vzdala. A dnes zřejmě nepřekvapivě navrhuje interiéry.

Pojďme se na její netradiční domov podívat z blízka.

Foto: Profimedia.cz

Před rekonstrukcí působil dům dost usedle v porovnání se současným stavemFoto: Profimedia.cz

Před proměnou: Tíha všednosti

Někdejší právnička Michella Carder vlastní dům v Michiganu. Ani dříve nebyl v nikterak katastrofálním stavu, ale na druhé straně působil velmi všedním a snad i svazujícím dojmem. Nic pro někoho jako Michelle, v níž hluboko v nitru dřímala duše nespoutaného umělce. Právnička se tehdy rozhodla, že zkrátka zrekonstruuje svůj byt a nebude se ohlížet na to, co se hodí a co ne. Dotáhla to do větší šílenosti, než prvně předpokládala...

Foto: Profimedia.cz

Zvenku dům působí i dnes vcelku normálněFoto: Profimedia.cz

Kompletní přestavba bytu

Jako správný umělec, i když tehdy ještě v roli právníka, Michelle nepřemýšlela prakticky. Dům se rozhodla změnit od podlahy přes stěny až po kompletní vnitřní vybavení i venkovní fasádu – nehledě na to, zda to bylo nutně potřeba.

Její dům hraje už na první pohled nejrůznějšími barvami (co na vás prozradí vaše oblíbená barva). Vevnitř pak zaujme černobílá dlažba, která se nachází v obývací části bytu, dramaticky malované stropy, barevná secesní kuchyň, zdobené dveře a samozřejmě plejáda nejrůznějších doplňků a uměleckých děl.

Foto: Profimedia.cz

Stěny a strop jsou štukované, takže připomínají francouzský zámek z dob Ludvíka XIVFoto: Profimedia.cz

Růžové koberce i leopardí vzor

Jak Michelle, jakožto dnes již interiérová designérka, sama říká, pro své klienty dělá dramatické, hravé, zábavné, eklektické interiéry plné barev a s notnou dávkou nadsázky. Přímo v jejím domě se klíčovými prvky staly jednak zvířecí vzory, převážně takzvaný leopardí nebo zebří potisk, jednak chlupaté růžové koberce.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj sází hlavně na růžovou a další teplé tónyFoto: Profimedia.cz

Francouzská secese

Obecně ladí interiér do francouzské secese, kterou prostupuje pop funky styl spolu s glamour stylem, který se řídí pravidlem „více je více“. Michelle, jakožto sběratelka umění převážně současných umělců, má na svých stěnách jen pramálo volného místa a některé její pokoje připomínají přeplněnou galerii.

V současné době se Michelle věnuje navrhování interiérů. Vede úspěšné stránky na sociálních sítích Facebook a Instagram, které jí také generují většinu klientů.

Foto: Profimedia.cz

Umělecká díla má Michelle po celém bytě. Jedná se o různé sošky, malby, plakáty a další artefakty.Foto: Profimedia.cz

Načítám