Hlavní obsah

Proměna redaktorek: Podívejte se!

Foto: Mona Martinů

Tentokrát jsme se nechaly zkrášlit samyFoto: Mona Martinů

Reklama

Za dobu, kdy náš portál funguje, jsme zkrášlili a proměnili nespočet žen. Přihlíželi jsme tomu, jak je stříhají ti nejlepší kadeřníci, malují šikovní vizážisté a oblékají profesionální stylisté. A protože jsme se vždycky sami sebe ptali, co by asi tak udělali s námi v redakci, rozhodli jsme se, že si takovou proměnu vyzkoušíme na vlastní kůži. Zajímá vás, jak jsme dopadli?

Článek

Protože jsem přítomna u většiny proměn a podporuji čtenářky, aby se nebály změn, nemohla jsem se z proměny zbaběle vyvlíknout. V duchu jsem přemýšlela, co řeknu kadeřníkům, až mě budou chtít ostříhat nakrátko. Sama jsem si nebyla jistá tím, do čeho všeho bych šla. Ke mně se potom přidala redaktorka Magda, která vám pravidelně radí s bydlením, a má jmenovkyně Jana, od které už máte určitě uložených i navařených spoustu receptů. Na proměnu jsme se moc těšily, i když na představu, že půjdeme do práce nenamalované a ještě se tak necháme vyfotit, už méně.

Foto: Mona Martinů

Naše trojka bez příkrasFoto: Mona Martinů

Do rukou jsme se svěřily týmu pražského salonu Portrait by Michal Zapoměl. Každá jsme dostala „svého“ kadeřníka, ale než se odborníci pustili do díla, dali hlavy dohromady a probrali své nápady. U Magdy se rozhodli jít do výraznější barvy, Janě navrhli zrzavé mikádo a moje vlasy se měly o něco ztmavit, aby vypadaly přirozeněji, a trochu zkrátit. Uff, takže žádný ježek!

Magda se „vybarvila“

„Můj šatník je hodně tmavý, takže moje vlasy musí být hlavně vidět,“ křičela hned zkraje redaktorka Magda. Její kadeřnice, Anička Nováková, její přání splnila do putníku. Vlasy jí sice ztmavila, ale patku jí nabarvila divokou oranžovou. Když pak Magdě ještě vlasy sestříhala a upravila, vypadala jako někdo úplně jiný! Poté, co se Magda viděla, zmohla se jen na „wow“! A ji ještě čekalo dokonalé nalíčení od vizážistky Natálie Hostačné. Nevybarvila se přitom jen Magdy ofina. Tahle expertka na bydlení totiž chodí v zásadě jen v černé, a když jsme pro ni vybíraly barevnější oblečení, snažila se protestovat. Marně.

Foto: Mona Martinů

Změna Magdina účesu byla opravdu radikálníFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nalíčení Magdě slušelo, zvlášť výrazná rtěnkaFoto: Mona Martinů

Proč se Jana nedočkala mikáda?

Jana se těšila na slibované zrzavé mikádo, ale to by nesměla navštívit kadeřnici, která jí po stranách vlasy sestříhala tak moc, že z nich mikádo ostříhat prostě nešlo. A protože by s jiným střihem zrzavá správně nevynikla, obarvil kadeřník Petr Volák Janu na tmavší mahagonovou. Vyhrál si hlavně s její ofinou a vlasy kolem obličeje, které špičkově sestříhal. I když se Jana mikádka nedočkala, domluvila se s Petrem, že chvilku počká a jakmile jí vlasy dorostou, přijde, i když tentokrát už bez asistence fotografky. Po úpravě vlasů se Jana přesunula k vizážistce Natálii, která jí oči nalíčila do zelenkavých tónů. Byla z ní ještě větší kočka než jindy!

Foto: Mona Martinů

Volba toho správného odstínu byla náročnáFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nakonec kadeřníci zvolili tmavě mahagonovou barvuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Stříhání ofiny byla úplná vědaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona MartinůNásledovalo líčení od vizážistky NatálieKratší a tmavší

Na mně pracovala šikovná Tatiana Jančová, která mi vlasy ztmavila za pomoci tónování.

K hlavě nanesla barvu tmavší a směrem do délek zesvětlovala. Výsledkem byla přirozenější barva, kterou mi každý hrozně chválí. Co se týče délky vlasů, na té jsem nějak nelpěla, i když jsem podotkla, že bych se v úplně krátkých vlasech necítila. Nakonec Tatiana ukázala nůžkami na ramena a začala stříhat. Před focením mi potom přední prameny ještě natočila, takže jsem vypadala nezvykle romanticky. Ještě úžasný make-up a linky od Natálie a mohlo se jít fotit!

Foto: Mona Martinů

Moje vlasy se ztmavily pomocí tónování a zkrátilyFoto: Mona Martinů

Jak se nám proměna líbila?

Jana Chmelíková: „S proměnou jsem spokojená, jen jsem mohla být víc… proměněná. Petr mi původně chtěl ostříhat zrzavé mikádo, které jsem ostatně dřív nosila. Jenže kadeřnice, u které jsem byla naposledy, mě ostříhala špatně a mikádo nebylo udělat z čeho, takže nakonec zvolil jen zkrácení a změnu odstínu. Barvu mi všichni moc chválí a mně se taky líbí. Jen bych si chtěla umět udělat ty lokny přes žehličku. Doma jsem to zkoušela a pořád mi to nejde :-).“

Foto: Mona Martinů

Janě slušela květovaná romantikaFoto: Mona Martinů

Magda Krajmerová: „Z proměny jsem byla nadšená, krátkého střihu jsem se bála, ale tohle je zajímavý kompromis mezi tím, co jsem nosila, a krátkými vlasy. Super je i kombinace dvou barev, hlavně se hodí k mému černému šatníku, krásně ho oživí. Jediné, v čem jsem se necítila, bylo to barevné oblečení.“

Foto: Mona Martinů

Magda prosadila aspoň část své oblíbené černéFoto: Mona Martinů

Jana Finferlová: „Na nový účes jsem si nejdřív nemohla zvyknout, měla jsem dlouho hodně světlé vlasy, a to ztmavení je znát. Je ale pravda, že to vypadá přirozeněji a s barvou jsem se tak sžila, že u ní pravděpodobně zůstanu. A i kratší délka je super!“

Foto: Mona Martinů

Já jsem zvolila jednoduchý střih v zářivé červenéFoto: Mona Martinů

Foto: Mona MartinůDokonale proměněné redaktorky

Jak se vám naše proměna líbí? Šla byste do toho také? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám