Hlavní obsah

První rande: Jak ho proměnit ve velký úspěch?

Foto: thinkstock

První rande je vždycky tak trochu adrenalinový zážitek. Neznáte se, nevíte, co od sebe čekat, a nechcete to pokazitFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte před sebou první rande s novým mužem! Nemůžete se dočkat, ale zároveň vás sžírá nervozita. Co si vzít na sebe, co říkat, jak to nepokazit?! Máme pro vás seznam chyb, kterým je lepší se vyhnout!

Článek

Znáte se jen krátce, nic moc toho o sobě nevíte, ale to se má brzy změnit. Máte rande! Aby to dopadlo podle vašich představ, máme pro vás podrobný návod na super rande.

Přípravy

Určitě si dejte záležet na tom, co si vezmete na sebe, jak se nalíčíte a učešete. Ale pozor, tohle nedělejte!

  • Krásné, ale – nevybírejte oblečení jen podle toho, jak vypadá a jak vám sluší. Musíte se v něm cítit pohodlně, nikde by vás nemělo škrtit, svírat a podobně. Když se budete celý večer ošívat nebo si kontrolovat neposedný zip, příliš velký dojem neuděláte.
  • Až moc sexy – není od věci pokusit se upoutat jeho pozornost na vaše přednosti, ale nepřehánějte to! Gigantický výstřih či kratinká sukně by mohly působit lacině. Navíc, jste na začátku, ještě byste si měly nějaké tajemství nechat pro sebe.
  • S citem – líčení i účes by neměly zastínit vás. Není přece vaším cílem, aby celý večer sledoval vaši obří natupírovanou patku či pestrobarevné oči. „Nedoporučuji ani jít před schůzkou ke kadeřnici a experimentovat s novým účesem. Může vás to znejistit,“ tvrdí psychoterapeutka Lucie Horníková.
  • Pozdní příchod – říká se, že se vyplatí dorazit na schůzku o něco později. Aby si vás takříkajíc vyčekal, více se na vás těšil. My ale hlasujeme za včasný příchod! Jak by bylo vám, kdybyste na něj někde patnáct minut čekaly? Těšily byste se na něj, nebo byste byly spíš trochu naštvané?
Foto: thinkstock

Přípravy na schůzku nepodceňujte, ale zároveň to nepřežeňteFoto: thinkstock

Hovory o ničem a o všem

Jaká témata otevřít a kterým se naopak vyhnout? „Doporučuji bavit se o věcech, které vás zajímají, ale zároveň jsou to témata obecná. Rozebírat aktuální situaci na burze či dlouhověkost ponravy obecné asi nebude to pravé, ale co třeba sport? Co vás baví, co jeho, co se chcete naučit. Stejně tak kino, divadlo, cestování,“ radí Lucie Horníková.

Jsou ale věci, na které si naopak dejte pozor:

  • Nebuďte příliš chytré – je to rande, ne souboj o to, kdo má vyšší IQ.
  • Nepřehánějte to s otevřeností – opravdu nemusí hned vědět, kolik nepovedených vztahů máte za sebou, jaký byl váš poslední přítel hlupák a podobně.
  • Nevyzvídejte – nezasypte ho hromadou otázek na tělo, mohl by se vyděsit! Všechno má svůj čas.
Foto: thinkstock

O čem se budeme bavit?! Toho se bojí většina lidí. Ideální jsou obecná témata, která vás ale doopravdy zajímají. Sport, divadlo, cestování a podobněFoto: thinkstock

Rozloučení

Konec schůzky s sebou přináší spoustu dilemat. Vypořádat se s nimi ale není těžké:

  • Kdo zaplatí?– rovnoprávnost je fajn, ale má své meze. Projevte snahu, nabídněte, že se na útratě budete podílet, ale nechte ho být chlapem! „Já bych určitě mužům radil, aby se zachovali galantně a zaplatili. Je fajn, když chce žena přispět, je to známka, že je ochotná se na věcech ve vztahu podílet, přesto bych ji přesvědčil, že jde o pozvání, tudíž platím já,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.
  • Pusa, či ne? – rozlučkového polibku se nemusíte bát. Pokud máte chuť, klidně mu pusu dejte! Ale něžnou, jako příslib věcí dalších. A když to nevyjde, nic to neznamená. Vždyť jde o běžný způsob loučení.
  • Projevit zájem? – bavily jste se dobře a rády byste ho viděly znovu. Ale nevíte, zda mu to říct, či zaujmout neutrální postoj a vyčkávat. On nejspíš prožívá stejnou nejistotu. Tak proč nebýt upřímné? Koneckonců o to jde v každém vztahu!

Máte také nějaké tipy a rady pro první rande?

Reklama

Související témata:

Načítám