Článek
Postup
01.
Dvě lžíce másla a dvě lžíce oleje rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm na kousky pokrájený řapíkatý celer. Přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostky rozdělený omytý filet z lososa (můžete ho předtím ještě pokapat citronovou šťávou, osolit a opepřit). Asi pět minut opékejte.
02.
Pak vše zasypte nepropláchnutou rýží. Tu asi 3 minuty v pánvi převalujte, dokud zrnka nebudou průhledná. Poté základ zalijte vínem a počkejte, dokud se nevypaří.
03.
Následuje fáze postupného zalévání zeleninovým vývarem a následné vypařování, přilévejte vždy po sběračce. Po 20 minutách by rýže měla být tak akorát.
04.
Plamen vypněte a do rizota přimíchejte zbylé dvě lžíce másla a najemno strouhaný parmezán. Nechte dvě minuty dojít a podávejte.