Hlavní obsah

Punčochy: Hříšné i elegantní!

Foto: shutterstock.com

Obohaťte svůj šatník o zajímavé punčochyFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku mrzne, ale móda, ta nečeká! Už se chystá na jaro. A hitem letošní jarní sezony budou punčochy! Nechte se inspirovat a obohaťte i vy svůj šatník o pár zajímavých nápaditých kousků. Muži totiž punčochy milují!

Článek

Ačkoli se v posledních letech může zdát, že klasickým silonovým punčochám odzvonilo a slečnu v nich potkáte už jen zřídkakdy, není tomu tak. Jen ty klasické proměnily tvář a in jsou síťované vzory a originální vzory.

Květiny, třpytky...

A potvrzuje to i obchodnice s punčochovým zbožím. „Zájem o klasické silonové punčochy klesá. Beru do obchodu vždy jen několik málo kusů v hnědé barvě od každé velikosti. Zato punčochy, které jsou nejrůzněji síťované, mají vzory květin, potisky anebo třeba třpytky, patří mezi zboží, které je velmi žádané a vždy rychle zmizí,“ tvrdí Lucie Kořínková.

Foto: shutterstock.com

Barevné punčocháče se dobře vyjímají v miniFoto: shutterstock.com

Síťky nejsou pro lehké dívky

Mezi oblíbené druhy patří zejména punčochy, které mají velká oka a svou strukturou připomínají síť. „Zhruba před deseti lety je ženy odmítaly s tím, že takovýto model si může vzít jen ‚děvka‘. Dnes si je kupují i ženy středního věku a nosí je ke společenským událostem. Stejně tak si je ale pořizují i mladší ženy, které pracují jako tanečnice v klubech. Je o ně opravdu velký zájem na obou stranách. Myslím si, že se hodí dobře ke každé příležitosti. Pokud v nich chcete vypadat elegantně, vezměte si je pod delší sukni anebo třeba pod tříčtvrteční kalhoty. A jestli v nich chcete vypadat sexy, oblečte si k nim minisukni,“ radí návrhářka Pavlína Secká.

Nebojte se výrazných barev

Podobně jako s tímto typem vzoru tomu bylo i s modely punčoch v červené barvě. Dříve je ženy také raději nenosily. Dnes patří mezi ty vyhledávanější. K modré riflové sukni se punčochy či vzorkované silonky velmi hodí. „Nejvíce se kupují v černé a červené barvě. Před deseti lety, kdy jsem s prodejem punčochového zboží začínala, šly dobře na odbyt i bílé silonky a punčochy, dnes o ně není zájem. A vlastně se tomu ani nedivím, myslím, že se k ničemu příliš nehodí, nikdo nechce vypadat bledě a neopáleně,“ dodává s úsměvem obchodnice s punčochovým zbožím Kořínková.

Jestli vás baví barvy, nebojte se vyzkoušet punčochy v odvážnějších odstínech, jako je tyrkysová nebo třeba i sytě fialová. Pokud si k nim vezmete středně dlouhou sukni anebo tříčtvrteční kalhoty černé barvy, budete vždy působit i trochu elegantně.

Foto: ranck.de

Rafinovaný vzor upoutá pozornostFoto: ranck.de

Vzory podle charakteru

Pokud jde o výrazné vzorování punčoch, platí i zde obecné pravidlo závislé na vašem charakteru. Jste-li spíše optimistka, smíšek a uvolněná bytost, která na ničem striktně netrvá a nerada se hádá, oblečte si spíše oválné anebo nepravidelné tvary. Na okolí tak budete působit jako veselá žena s dobrou náladou.

Jestli ale chcete dát najevo, že jste vážná dáma, která potřebuje vystupovat spíše seriózně a elegantně, vyberte si vzory kostiček, rovných pruhů a jiné geometricky přesné nekulaté vzory.

Ať už jste optimistka, nebo máte image vážné dámy, přejeme vám šťastnou ruku při výběru, abyste působila sexy a cítila se přitom skvěle a o to přece, milé dámy, jde, že?

Reklama

Související témata:

Načítám