Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Máte chuť na klasiku jako z cukrárny? Zkuste punčové řezy, jsou snadné a chutnají božsky!

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Těsto
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • 5 ks vejce
  • 1/2 hrnku rumu
  • 4 lžíce citronové šťávy
Poleva
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička rumu
Potření
  • 50 g marmelády
  • 50 g mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

 Z obou druhů mouky, prášku do pečiva, vanilkového cukru, oleje, mléka a vajec ušlehejte těsto a rozdělte ho na třetiny. Polovinu jedné dávky obarvěte kakaem nebo potravinářským barvivem. Upečte postupně na plechu vyloženém pečicím papírem dva pláty světlého těsta a jeden plát dvojbarevného těsta.

02.

Dvojbarevný korpus libovolně pokrájejte, polijte rumovo-citronovou zálivkou a naskládejte na jeden světlý plát potřený džemem. Přikryjte zbývajícím plátem. Po vychladnutí potřete polevou z utřeného cukru, citronové  šťávy a rumu a po ztuhnutí ozdobte čokoládou. 

Reklama

Načítám