Hlavní obsah

Rádi se při sexu svazujete? Tyhle čtyři zásady musíte dodržovat!

Foto: Sorbis, Shutterstock.com

Foto: Sorbis, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nástrojem extáze může být i obyčejná kravata. Už jste se někdy nechali svázat? Pokud ne, jste jedni z mála. Je to totiž velmi oblíbená sexuální praktika! Tak se i vy ujměte své role, ale zodpovědně!

Článek

Svazování? U Čechů velmi oblíbené. Aspoň tak to uvádí evoluční biolog Jaroslav Flegr, který zkoumal sexuální praktiky našinců. Podle informací na jeho blogu si svázání od partnera vyzkoušelo 47 procent žen a 28 procent mužů, a opačně, tedy svázání partnera 28 procent žen a 34 procent mužů (z 15 000 oslovených). A vlastně, proč ne?

Jeden z předních českých sexuologů Petr Weiss uvádí, že se tyto aktivity v naprosté většině případů odehrávají pouze v naznačené či symbolické rovině. Neznamená to ale, že nemají svoje pravidla. Ba naopak. Následující čtyři patří k těm nejdůležitějším.

1. Nepřehánějte to

„Smyslná provazová bondáž s sebou nese určitá rizika, a proto všem nováčkům doporučuji, aby si ještě předtím, než partnerovi navrhnou, aby se podrobil moci provazů, příslušné techniky nacvičili na nějakém neživém objektu. Ideálním tréninkovým partnerem může být třeba plyšový medvídek,“ apeluje prostřednictvím své Budoárové bible světově proslulá sexuální antropoložka Betony Vernon, podle níž k nezbytným bezpečnostním opatřením patří svazování tělesných partií – s rozmyslem.

Při ledabylém překřížení budou provazy nejen nepohodlné, ale mohou způsobit modřiny a odřeniny, nebezpečně omezovat krevní oběh, poranit klouby na zápěstích a kotnících, a dokonce i trvale poškodit nervová zakončení.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Svázání nesmí řezat a vždy musí jít prostrčit minimálně dva prstyFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

2. Učte se

Je nutné pečlivě „natrénovat“ to, aby šněrování bylo sice dostatečně pevné, ale zároveň pohodlné. To znamená, že mezi provaz a partnerovu pokožku dokážete vsunout dva prsty. Pochopitelně to platí i pro lana, opasky, šály nebo kravaty, jež před použitím pro tento účel musíte zkontrolovat! Zavírací špendlíky, přezky, odznaky, vykukující drátky, ostré hrany ulomených opaskových spon by mohly napáchat škody. Stejně jako zbrklé svazování na nevhodných místech.

Mezi zakázané patří oblasti, kde nahmatáte tep (přední strana krku patří k těm nejdůležitějším). V podstatě se mezi tabu řadí podpaží, třísla, zápěstí a kotníky, přičemž svazovat se dá buď nad, či pod těmito místy. Určitě je vhodné zeptat se podřízeného partnera, jestli se během manévrů cítí dobře. Komunikace a podobné otázky v kombinaci s neustálou přítomností jsou klíčové.

3. Buďte v nepřetržitém kontaktu

Necháte-li spoutaného partnera o samotě, můžou se u něj dostavit pocity nejistoty a ohrožení. Znehybněný by zároveň neměl poblíž sebe mít předměty, které by mu mohly způsobit fyzický nebo psychický diskomfort. Jedná se například o skleněné stolky, vázy, příbory, ale taky horký čaj či kávu. V tento moment je sice hezké, že myslíte i na pohoštění, ale zajištění okolí a vytvoření bezpečného místa je důležitější. A s tím souvisí i další, neméně důležitý bod…

Foto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

Situaci vždy řídí ten, kdo je v nadřazené roliFoto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

4. Vždy zachovávejte sebekontrolu

Dominantní partner musí zachovávat sebekontrolu a počítat s tím, že čím déle pohybová deprivace trvá, tím víc se stupňuje produkce endorfinů. Svázaný tedy může vinou náhlého opojení hormonálním koktejlem chtít „víc“, což se leckdy zdá jako dobrý nápad, nicméně veškerá zodpovědnost za tato přání nese právě aktivní partner. Ten, který musí zůstat nohama na zemi! Takže bdělost, komunikace a dbalost! V případě, že jste v podřízené pozici, trvejte na výběru bezpečnostního hesla, kterým se celá svazovací seance může ukončit. À propos, o tom všem si můžete vést i milostný deník... 

Související témata:

Načítám