Hlavní obsah

Radiátor za 5, nebo 150 tisíc: Poznáte rozdíl?

Foto: Thinkstock

Radiátory nejsou jen zdrojem tepla pro váš domovFoto: Thinkstock

Reklama

Schováváte svůj radiátor za záclonou, nebo ho dokonce máte za ozdobným krytem, protože je tak ošklivý, že ho nechcete ani vidět? A je vám jedno, že kvůli tomu platíte více za teplo, hlavně, že zmizel z očí? Zvažte, zda by nebylo lepší spíš než teplárnám dát peníze na nákup nového. Koukněte se, jak krásné kousky se vyrábějí!

Článek

Trubková otopná tělesa v různých pastelových barvách, kterým se také říká žebříky, už dávno nejsou jedinou možností, jak si do bytu pořídit hezký radiátor. Možností je více, od nenápadných nerezových kousků přes na přání tištěné panely až po výrobky, které jste možná ještě neviděli. Jejich cena se pak šplhá hodně přes sto tisíc.

1. Na Hyacint má každý

Hyacint Vertical single od firmy Laurens Praha je exkluzivní designový radiátor, který je vhodný svým tvarem na užší a vyšší stěny. V koupelnách, ložnicích i halách se obzvláště vyjímá varianta se zrcadlem, která nahradí předsíňovou stěnu nebo koupelnovou skříňku. Cena začíná na částce 5300 korun.

2. Zapomeňte na obyčejné trubky!

Zapomeňte na obyčejné trubky, radiátor mohou zdobit mnohem zajímavější tvary. Příkladem je Ideos, který nejen dobře vypadá, ale také má vysokou výhřevnost. Atypický vzhled ho předurčuje k tomu, aby se neukrýval někde v koupelně, zdobit může i kuchyň nebo obývák. Kermi ho nabízí za cenu 12 000 korun a více.

3. Když oceníte ladné křivky

Jemný a zaoblený tvar zdobí otopné těleso Kermi Icaro se zdůrazněnou svislou částí. Jen na majiteli záleží, zda ji chce mít vpravo nebo vlevo, stačí radiátor otočit o sto osmdesát stupňů, technické řešení to dovoluje. Koupíte ho od 16 400 korun výše, podle velikosti a zvoleného materiálu.

4. Krásný a praktický k tomu

Pěkný a zároveň i praktický je radiátor Credo Half od společnosti Kermi. Zajímavý kontrast zde tvoří plochý svislý kryt a jemné vodorovné trubky. Ty jsou pospojované jen z jedné strany, druhá zůstává volná. Díky tomu na trubky jednoduše navléknete ručníky nebo oblečení, které potřebujete rychle usušit. Cena začíná na 16 800 korunách, závisí na velikosti a provedení.

5. Jako dětská stavebnice

Dětskou stavebnici připomíná radiátor Scirocco Brick. A jako se stavebnicí si s ním můžete pohrát při navrhování svého interiéru. V nabídce je totiž mnoho velikostí a barev, z nichž si sestavíte různé vzory. Cena u společnosti AquaTrade začíná na 17 490 korunách.

6. Milujete všechno staré?

Nelíbí se vám moderní jednoduchá otopná tělesa a nedáte dopustit na klasické radiátory? Dopřejte si více krásy s kolekcí Retro Bagno. Edice těchto „žebříků“ připomíná historická otopná tělesa, a podtrhnou tím ještě víc krásu interiérů zařízených ve starém stylu, například Retro koupelen, která jsou v kurzu!. Společnost Laurens Praha je nabízí za 19 000 korun a více.

7. Navrhněte si svůj kousek sami!

Jednoduchý a hladký radiátor z kolekce Polux Flat si nyní můžete nechat díky novým technologiím nechat vyzdobit dekorem podle vašeho přání a vkusu. Klidně si vyberte design, který bude dokonale ladit s vybavením místnosti, a na radiátoru se objeví. Společnost Trivero je prodává za cenu od 23 350 korun výše.

8. Ozdoba nejen do koupelny

Otopné těleso z River pochází z dílny předního italského návrháře Jamese di Marca. Luxusní a zajímavý, zároveň však nenápadný vzhled a široká paleta barev ho předurčují k tomu, aby zdobilo nejen koupelnu, ale stalo se krásným doplňkem i jiných místností. Firma Laurens Praha ho nabízí za 49 000 korun a více, záleží na velikosti a provedení.

9. Nevšimnout si ho by byla škoda!

Nejen pro milovníky minimalismu, ale i pro znalce a obdivovatele krásných a drahých věcí je určený výrobek TBT Triple od AquaTradu. Vytvořili ho známí designéři Ludovica a Roberto Palomba a za tuto sestavu o velikosti 55 x 120 centimetrů v chromovém provedení zaplatíte 151 405 korun.

Stále jste si nevybrali? Zkuste radiátory skleněné nebo kamenné a Topte levně a stylově!.

10. Seznamte se: Survidors Calidus

Světem zvířat se inspiroval český designér Jiří Svatoň, když navrhl pro firmu Trivero toto unikátní otopné těleso. Každý díl radiátoru je zpracován ruční sochařskou prací samotného autora, konečnou podobu si určuje zákazník sám, takže se vám nestane, že byste někde našli stejný kousek. Radiátor zatím existuje jen v jednom provedení, podle kterého si může zájemce určit podobu toho svého vysněného. Cena se pak stanovuje individuálně, záleží na velikosti, náročnosti a podobně.

Tip na závěr:

Nemáte na radiátor nikde místo, a hlavně nechcete utrácet další peníze za elektřinu? Zkuste si domů pořídit sálavé topidlo Heatstrip, k dostání už jsou i v nenápadném provedení, a tak si ho u stropu skoro nevšimnete. Na rozdíl třeba od obyčejných radiátorů vydává sálavé teplo, které proniká vzduchem přímo k lidem a povrchům a neohřívá zbytečně vzduch. Ohřejete se tak až o osmdesát procent levněji. Cena začíná na dvou tisících korunách.

Máte pocit, že vašemu interiéru něco chybí? Zkuste proměnu radiátorem! Určitě vás zahřeje nejen dobrý pocit!

Reklama

Související témata:

Načítám