Hlavní obsah

Rajčatová polévka s fazolemi

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Chutně, ale levně. Ano, obojí lze zkombinovat do večeře, kterou ocení celá rodina. Připravili jsme, a samozřejmě i rovnou vyzkoušeli rajčatovou polévku s fazolemi!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka konzervovaných rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev očistěte a rozdělte na kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

Krok 2: V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte mrkev, česnek, asi minutu prohřejte a vlejte rajčata s vodou. Přidejte i polovinu přecezených fazolí z plechovky a snítku tymiánu. Povařte 15 minut, tymián vyjměte a polévku rozmixujte. Až poté ji osolte, opepřete a nasypte do ní zbytek fazolí. Nechte prohřát a podávejte.

Rajčatovo-fazolovou polévku vyzkoušejte i s červeným vínem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama