Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

V jednoduchosti je krása! Spojení rajčatové omáčky, bazalky a čerstvých bramborových gnocchi je toho důkazem.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 100 g rajčatové omáčky
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka rajčat
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
K dokončení
  • 150 g mozzarelly
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Do hrnce dejte rajčata, pyré, celou oloupanou červenou cibuli a podlijte bílým vínem. Směs osolte, opepřete a duste pod pokličkou přibližně 15 minut. Poté vyjměte cibuli a vmíchejte nasekanou bazalku. Směs přelijte přes gnocchi a posypte strouhanou mozzarellou.

Načítám