Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

V jednoduchosti je krása! Spojení rajčatové omáčky, bazalky a čerstvých bramborových gnocchi je toho důkazem.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g rajčatové omáčky
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
K dokončení
  • 150 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Do hrnce dejte rajčata, pyré, celou oloupanou červenou cibuli a podlijte bílým vínem. Směs osolte, opepřete a duste pod pokličkou přibližně 15 minut. Poté vyjměte cibuli a vmíchejte nasekanou bazalku. Směs přelijte přes gnocchi a posypte strouhanou mozzarellou.

Reklama

Načítám