Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Není snad nikdo, komu by špagety s rajčatovou omáčkou nechutnaly. Tato klasika je navíc opravdu snadná a rychlá, což jistě oceníte.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 50 g celeru
    9
  • 250 g rajčatového protlaku
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
K podávání
  • 100 g parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvaříte na skus.

02.

Ve vroucí vodě spaříte cherry rajčátka a oloupete. V hlubší pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém krátce orestujete na plátky nakrájený česnek a zeleninu. Přidáte maso a necháte ho osmahnout. Jakmile zhnědne, přidáte k němu oloupaná cherry rajčátka a protlak. Rajčata rozmačkáte šťouchadlem na brambory, přidáte cukr a podle potřeby můžete směs podlít trochou vody či vývaru. Přidáte natrhané lístky čerstvé bazalky, osolíte, opepříte a dusíte pod pokličkou. Jakmile je z rajčat téměř pyré, přidáte do pánve uvařené špagety a vše dobře promícháte.

03.

Podáváte posypané parmezánem.

Načítám