Hlavní obsah

Rakovina prsu? Ženy se jí začaly bát!

Foto: thinkstock

Myslete na svá prsa, nejen co se týče krásy, ale i zdravíFoto: thinkstock

Reklama

Příběh Angeliny Jolie obletěl svět a pohnul i svědomím Češek, které se začínají masivně zajímat o prevenci rakoviny prsu. Ta je nejčastějším nádorovým onemocněním žen v ČR, týká se každé osmé!

Článek

Poté, co Angelina Jolie oznámila, že na základě výsledku genetických testů, které odhalily vadný gen BRCA 1, si nechala odstranit svoje prsa, stoupl zájem žen o genetické vyšetření. Jak v boji pomáhají české pojišťovny?

Sociální a ekonomické dopady rakoviny prsu

V případě, že žena rakovinou prsu nebo ženských pohlavních orgánů onemocní, musí se kromě zdravotní a psychické zátěže potýkat i s finančními a sociálními komplikacemi. Náhradu výpadku příjmů ze zaměstnání anebo zachování běžného chodu domácnosti pomáhají zmírnit pojišťovny speciálními životními pojištěními či připojištěními právě pro případ této nemoci.

Pojištění určené speciálně pro případ rakoviny prsu nabízejí na českém trhu čtyři pojišťovny – ING Pojišťovna, AIG Europe, ČP Zdraví a Generali. Při diagnóze obdrží klientka od své pojišťovny sjednanou pojistnou částku, díky které může podstoupit potřebné chirurgické zákroky, zajistit si nadstandardní léčbu a pokrýt další náklady spojené s léčbou, ale i zajištěním běžného chodu domácnosti.

Pojistné krytí až 750 000 Kč

O pojištění pro případ rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů se nejvíce zajímají ženy ve věku 35–50 let, u kterých by výpadek přijmu po dobu například ročního léčení znamenal ohrožení finanční situace jejich rodiny či neschopnost vypořádat se se svými finančními závazky.

S nejvyšší pojistnou částkou se setkáte u pojištění For You od ING Pojišťovny – 750 tisíc korun – a naopak s nejnižší u Generali – 100 tisíc korun. Pojištění Femina od Generali ale neplatí pro případ rakoviny pohlavních orgánů, jako je tomu u ostatních pojišťoven.

Foto: thinkstock

Pojištění vás od rakoviny neochrání, ale pomůže, když onemocníteFoto: thinkstock

Důležitou součástí těchto speciálních typů pojištění jsou i asistenční služby, které pomohou ženě zajistit běžný chod domácnosti, na který je její rodina zvyklá. Mezi takové asistenční služby patří úklid v domácnosti, zajištění nákupu nebo třeba hlídání dětí.

Životní pojištění už přece mám!

Mnoho žen se domnívá, že podobné krytí mají obsaženo již ve své stávající životní pojistce. Především u starších pojistek, které byly uzavřeny před delší dobou a dlouho nebyly aktualizovány, takové krytí vůbec není. Až poslední dobou se pojišťovny začaly zaměřovat na novinky typu krytí závažných onemocnění.

Vyplatí se tedy dobře pročíst svoji životní pojistku a přesvědčit se, zda a co by vám nabídla i v případě rakoviny. Pokud se na tabulku s přehledem nabídek pojišťoven dobře podíváte, pak vám jistě neunikne, že i výše měsíčního pojistného je velmi rozumná – stejnou částku dáte mnohdy za parkování, za kávu nebo oběd s kamarádkou. Pojistka vás před nemocí sice neuchrání, ale nabídne vám potřebný klid na léčbu v případě, že skutečně onemocníte.

Nebudete pak muset řešit nepříjemné finanční potíže, ale můžete všechnu svoji sílu a energii směřovat ke svému uzdravení, což zejména v případě rakoviny opravdu pomáhá.

Reklama

Načítám