Hlavní obsah

Ranní nápoje, které podpoří hubnutí! Tyhle tipy vám budou chutnat

Foto: Profimedia

Ráno k snídani si klidně uvařte kuřecí vývar, který posílí vaši imunitu a přispěje k detoxikaci organismuFoto: Profimedia

Reklama

Hlavní zásada ranního pitného režimu zní jasně: Napijte se. A hodně. Po spánku je totiž tělo mírně dehydratované a tekutiny nutně potřebuje. Jaké nápoje jsou nejlepší, když chcete podpořit spalování?

Článek

Hned, jak se ráno proberete, udělejte jednu věc. Vypijte velkou sklenici vody. Uvědomte si, že jste takových sedm osm hodin nepili, přičemž pravidelným nadechováním a vydechování plíce, a vlastně celé tělo, ztratily spoustu vody.

Vždycky začněte vodou s citronem

„Ideální je vlažná voda s citronem. Krásně vám to nastartuje metabolismus a doplní tekutiny. Poté si dopřejte čas na ranní hygienu a snídejte až pak,“ radí instruktorka zdravého vaření Zuzana Komůrková ze studia Výživou ke změně.

A jaký nápoj si připravit ke snídani, abyste ještě více podpořili hubnutí? Hlavní výživová poradkyně společnosti Naturhouse Věra Burešová pro vás připravila několik tipů....

Foto: Profimedia

Voda s citronem je naprostý základ. Dejte si ji hned po probuzení a uvidíte, jak vás nakopneFoto: Profimedia

Babiččin slepičí vývar

Na 4 porce potřebujete: 2 mrkve, petržel, ½ celeru, cibuli, česnek, kuře, slepici či krůtí stehno, kurkumu, kayenský pepř, 3 kuličky černého pepře, případně bobkový list, mořská či himalájská sůl

Postup:Ingredience uvařte, poté přidejte koření a sůl.

Jak prospívá?Jednou z nejvhodnějších detoxikačních kúr je slepičí vývar. Ač to není v těchto končinách zvykem, ke snídani si dejte misku této vydatné polévky. Kdykoli máte odpoledne a navečer chuť, dejte si další. Uvařili jste si nejenom iontový nápoj, detoxikační činidlo, jedinečný prostředek na zaléčení syndromu propustného střeva, ale také posilující koktejl na překonání tělesné slabosti a únavy.

Nápoj yerba maté

Tento nápoj seženete v prodejnách s čajem. Připravuje se podobně jako běžné sypané čaje, přesný návod najdete na konkrétním výrobku.

Jak prospívá?Yerba maté je tradiční indiánský nápoj. Jedná se o velmi bohatý zdroj vitaminů a minerálů. Díky svým vlastnostem výborně potlačuje pocity únavy, ale také zahání hlad. Navíc funguje i jako silný antioxidant. Pokud jste po ránu unavení, šálek tohoto nápoje vás určitě probudí namísto kávy.

Foto: Profimedia

Borůvkové smoothie si můžete dát jako snídaniFoto: Profimedia

Borůvkové smoothie

Na 4 porce potřebujete:4 hrnky borůvek (mohou být i mrazené), 1 zralé avokádo, několik hrstí špenátu, chia semínka

Postup:Suroviny rozmixujte.

Jak prospívá? Borůvky jsou výborné na podporu trávení a díky flavonoidům také na detoxikaci, navíc pomáhají žilnímu systému. Díky tomu se hodí skvěle pro všechny, kteří trpí na křečové žíly. Avokádo je bohaté na zdravé tuky. Chia semínka jsou silný antioxidant, kvalitní zdroj bílkovin, mají výrazný syticí efekt bez navyšování energie, obsahují velké množství hořčíku, železa, draslíku, zinku a prospívají správné funkci metabolismu i nervového systému.

Tip:Zejména po ránu patří do žaludku teplé. Nic nezkazíte tím, když smoothie ohřejete alespoň na pokojovou teplotu.

Pyré z acai berry

Čerstvé plody acai berry se u nás příliš sehnat nedají. Navíc jsou i poměrně obtížně stravitelné. Ve specializovaných prodejnách ale koupíte pyré z acai berry, ze kterého si dle návodu – obvykle jen zředíte pyré s vodou – můžete připravit ranní nápoj.

Jak prospívá?Acai berry má vysokou hodnotu antioxidantů, čímž pomáhá snižovat hladinu škodlivých radikálů. Taky zrychluje metabolismus, dodává pocit sytosti, obsahuje kvalitní bílkoviny, tuky i vlákninu. Ne nadarmo se acai berry přezdívá superpotravina.

Máte svůj oblíbený ranní nápoj?

Reklama

Načítám