Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čerstvé datle jsou přirozeným zdrojem sacharidů, které dodají rychlou energii. Kakao má stimulující a povzbuzující účinky – okamžitě probudí a nabije energií i dobrou náladou. Dochází vám energie? Zkuste tyhle brownies!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Těsto
  • 1 hrnek vlašských ořechů
    8
  • 1 hrnek datlí
  • 1/2 hrnku kakaa
Na ozdobu
  • 50 g drcených kakaových bobů v kokosovém cukru
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vlašské ořechy rozmixujte najemno, ale nemixujte moc dlouho, aby nepustily olej. Přidejte vypeckované čerstvé datle a kakao a mixujte, dokud nevznikne hmota, které po zmáčknutí drží při sobě.

02.

Z hmoty uválejte asi 3 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujte čtverečky nebo jiné tvary. Ozdobte drcenými kakaovými boby a podávejte. Z brownies můžete také udělat kuličky, které obalujte v kakau, kokosu nebo drcených oříšcích.

Do vašeho raw jídelníčku si určitě zařaďte meruňkové tyčinky s kešu.

Související témata:

Načítám