Hlavní obsah
2,8
(106)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jahody a rebarbora, to nejlepší, co přinášejí první letní paprsky. Jak je spojit? Zkuste to v dokonalých tyčinkách!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 210 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 200 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 300 g ovesných vloček
Ovocná směs
  • 250 g čerstvých jahod
  • 250 g rebarbory
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 160 stupňů Celsia. Všechny suroviny na těsto promíchejte v pevnější hmotu a rozprostřete ji po plechu s pečicím papírem.

02.

V míse smíchejte pokrájené jahody, rebarboru, cukr, škrob, šťávu z citronu i vanilkový extrakt. Ovocnou směsí pokryjte první vrstvu. Pečte zvolna asi 35 minut. Zchladlý koláč nakrájejte na tyčinky a dejte vychladit.

Pokud se vám nechce nic péct, připravte si jednoduše jahody se zmrzlinou a sirupem.

Reklama

Načítám