Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jahody a rebarbora, to nejlepší, co přinášejí první letní paprsky. Jak je spojit? Zkuste to v dokonalých tyčinkách!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 210 g hladké mouky
    1
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1/2 lžičky skořice
  • 200 g másla
    7
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
    3
  • 300 g ovesných vloček
    1
Ovocná směs
  • 250 g čerstvých jahod
  • 250 g rebarbory
  • 80 g cukru krupice
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 160 stupňů Celsia. Všechny suroviny na těsto promíchejte v pevnější hmotu a rozprostřete ji po plechu s pečicím papírem.

02.

V míse smíchejte pokrájené jahody, rebarboru, cukr, škrob, šťávu z citronu i vanilkový extrakt. Ovocnou směsí pokryjte první vrstvu. Pečte zvolna asi 35 minut. Zchladlý koláč nakrájejte na tyčinky a dejte vychladit.

Pokud se vám nechce nic péct, připravte si jednoduše jahody se zmrzlinou a sirupem.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie18 361,75 kJ
Bílkoviny81,47 g
Tuky193,66 g
Sacharidy569,38 g
Sůl0,42 g
SAFA88,63 g
Vláknina57,67 g
Cukry200,5 g

Načítám