Hlavní obsah

Květinové, sladké i svěží citrusové: Top letní parfémy

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Jste v týmu sladkých, nebo spíš svěžích vůní, když přijde na výběr letního parfému? Z našich tipů si vyberete oboje. Které novinky nás nejvíce zaujaly v redakci?

Článek

Podle čeho si vybíráte parfém? Vyhledáváte novinky, řídíte se ročním obdobím, jste věrné své oblíbené značce? Nebo se při výběru vůně necháte ovlivnit svým znamením?  Zmapovaly jsme novinky na letní sezonu a zamilovaly se do květinových i citrusových vůní a podtónů. Přečtěte si naše dojmy!

Marc Jacobs

Daisy Eau So Fresh Daze, 945 Kč (75 ml)

Redaktorka Kateřina H.

Musím se přiznat, že v obchodě bych po této vůni asi sama nesáhla (no dobře, sáhla, protože má krásný holčičí obal), jelikož na první přičichnutí působí opravdu dost sladce. Nenechte se ale odradit, na kůži voní mnohem svěžeji! Po pár minutách se příjemně rozvine do sofistikovanější podoby.

Má jemnou květinovo-ovocnou vůni, která zároveň není nijak vtíravá. Na jaro a léto ideální! Bohužel mi ale připadá, že je možná až příliš jemná a moc dlouho mi na kůži nevydržela. Důvodem ale může být to, že se jedná o toaletní vodu, tudíž vůně zpravidla není tolik intenzivní.

Foto: Marianna Bartková

Toaletní voda Daisy Eau So Fresh Daze, Marc Jacobs, 945 Kč (75 ml)Foto: Marianna Bartková

Dolce & Gabbana

Dolce Shine, 1950 Kč (75 ml)

Redaktorka Lucie H.

Dolce & Gabbana jsou pro mě srdcovka a označila bych je za sofistikovaně sexy parfémy. Z Dolce série jsem vyzkoušela už růžovou Garden. Žlutá parfémovaná voda Shine je letošní horkou novinkou a je jí v něčem podobná. Zároveň, když se rozvoní, připomíná mi oblíbenou ženskou vůni Alien od Mugler nebo parfémy Chloe. Je květinová, sladší, ale nevtíravá. Ideální právě do letních dnů.

Foto: Marianna Bartková

Parfémovaná voda Dolce Shine, Dolce & Gabbana, 1950 Kč (75 ml)Foto: Marianna Bartková

Lanvin

Modern Princess Blooming, 2079 Kč (90 ml)

Redaktorka Kateřina O.

Jsem milovnice lehkých svěžích vůní a z těžších mě bolí hlava. Nemám ráda, když o vůni vím celý den, musí se mnou splynout. Zhruba půl hodinky ji cítím a pak o ní už nevím, ale okolí si všimlo. Tato vůně je jemně nasládlá, a přesto pořád lehká. Miluji ten flakonek, působí elegantně a žensky. Taková jsem já! Ale vážně, díky tomuto parfému jsem si řekla, že je čas na dospělejší vůni a tohle by mohla být ona.

Foto: Marianna Bartková

Toaletní voda Modern Princess Blooming, Lanvin, 2079 Kč (90 ml)Foto: Marianna Bartková

Oriflame

Infinita, 899 Kč (50 ml)

Redaktorka Lucie H.

Říká se, že člověk by vlastní parfém neměl cítit. Já to ale mám naopak ráda a u vůní zkoumám hlavně jejich výdrž na pokožce. Tímhle testem Infinita prošel. Na kůži mi drží skvěle, mnohem lépe než i některé dražší značky.

Na první stříknutí je vůně velice sladká. Po chvíli se promění v elegantní vůni, která je zajímavá a působí dražším, luxusnějším dojmem. Pro mě je to skvěle vyvážený mix sladké, ovocné a zároveň svěží vůně.

Foto: Marianna Bartková

Parfémovaná voda Infinita, Oriflame, 899 KčFoto: Marianna Bartková

Issey Miyake

L’Eau d’Issey Nectar de Parfum IGO, 2620 Kč (80 ml)

Šéfeditorka Marie I. 

V létě mám nejraději svěží vůně, které jako kdyby kolem vás jen prolétly a lehce ulpěly, namísto toho, aby těžce dosedly. To IGO rozhodně splnil. Hlavu tvoří med, hruška a bergamot, odlehčuje to srdce v podobě růže a základ provoní santalové dřevo. Právě poslední zmíněná složka dává parfému něco navíc. Ačkoli je vůně svěží, po celou dobu cítíte, že má trochu ostřejší šmrnc. A to se mi líbí.

Celý den jsem o vůni věděla, ne však nijak vtíravě. A kdybych váhala, zda si ji pořídit či nikoli, rozhodně by mě přesvědčil flakón. Víčko totiž tvoří miniatura parfému, kterou si můžete dát do kabelky a nemusíte s sebou nosit těžkou lahvičku. Za mě super nápad!

Foto: Marianna Bartková

Parfémovaná voda L’Eau d’Issey Nectar de Parfum IGO, Issey Miyake, 2620 KčFoto: Marianna Bartková

Elie Saab

Le Parfum Essentiel, 1206 Kč (30 ml)

Redaktorka Karin Š.

Nejsem typ člověka, který si oblíbí jeden parfém a používá jej neustále dokola. Vůně střídám podle nálady i příležitosti, otevřených flakonů mám doma hned několik. Novinka od Elie Saab v sobě ukrývá nóty mandarinky, gardénie a cedrového dřeva.

Na denní nošení mi vůně ale připadá příliš silná a intenzivní, takže se stala mým doprovodem hlavně po setmění. Jelikož se jedná o parfémovanou vodu, s výdrží si opravdu nemusíte dělat starosti. Le Parfum doporučuji, ovšem v letních parnech si ji na sobě představit nedokážu. Myslím, že ji více využiji až s příchodem podzimu.

Foto: Marianna Bartková

Parfémovaná voda Le Parfum Essentiel, Elie Saab, 1206 Kč (30 ml)Foto: Marianna Bartková

Lush

Love, 1000 Kč (30 ml)

Redaktorka Pavla D.

Tento parfém bych zařadila do kategorie těžších vůní, které vás přenesou do zemí Orientu. A vzhledem k tomu, že jsem v létě vždy zvyklá spíše používat jemnější citrusové a svěží parfémy, chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho podmanivou vůni zvykla.

Vůně mě však nijak nedráždila, ba naopak, během dne se vždy příjemně rozvoněla a opravdu vydržela celý den, aniž bych se musela přestříkat. Já osobně bych ji spíše zvolila na zimní období nebo na večerní akce.

Foto: Marianna Bartková

Parfém Love, Lush, 1000 Kč (30 ml)Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Který parfém bude ten váš?Foto: Marianna Bartková

Reklama

Související témata:

Načítám