Hlavní obsah

Redakční test: Vyzkoušely jsme za vás 6 opalovacích krémů!

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Konečně byla příležitost vystavit se slunečním paprskům, a tak nastal čas vytáhnout opalovací zbraně v podobě ochranných krémů, gelů a sprejů. Některé jsme v redakci otestovaly za vás.

Článek

Léto už nás přivítalo a krásné teploty dávají znamení, že je čas začít se pořádně mazat krémy s ochranným faktorem. Ne každý vám však může vyhovovat, a tak vám zkusíme s výběrem opalovací kosmetiky pro letošek poradit.

V redakci jsme se zaměřily na různé přípravky a zvolily zlatou střední cestu s ochranným faktorem SPF 30, který by měl být na dovolenou v Česku dostačující. Přečtěte si tedy naše postřehy a zkušenosti, třeba vám přijdou vhod. Tímto považujeme opalovací sezonu za zahájenou!

Opalovací emulze

Foto: archiv firmy

Havlíkova apotéka, opalovací emulze SPF 30 s minerálními filtry bez nanočástic, s aktivní látkou Antileukine 6 pro ochranu před photo-agingem, zčervenáním a podrážděním, 150 ml, 752 KčFoto: archiv firmy

Otestovala editorka Dana:

Mám citlivou a spíš sušší pokožku, takže hydratující péče a kvalitní složení je pro mě žádaná kombinace. Emulze se hladce roztírá, je bez parfemace, takže nijak příliš nevoní a během chvilky se vstřebá. Žádnou negativní reakci jsem neměla. Chrání a drží spolehlivě. Standardně se doporučuje přemazat po koupání, což jsem tuto sezonu ještě nestihla, a po větší námaze, když se zpotíte. Mně stačilo lehce přetřít inkriminovaná místa, jako jsou nos, dekolt a ramena. A hezkým bonusem je malé překvapení uvnitř balení s cedulkou a vzkazem: „Máš vysoký sexepíl“.

Lehký gel

Foto: archiv firmy

Heliocare, Advanced silk gel SPF 30 s přírodním filtrem pro všechny typy pleti, 50 ml, 349 KčFoto: archiv firmy

Otestovala redaktorka Kateřina:

Krém gelové konzistence jsem podrobila zatěžkávací zkoušce, kterou byl můj běh na slunci. A i když mám raději opalovací kosmetiku ve spreji, neboť krémy bývají hutné, tenhle byl svou sametovou texturou velmi příjemný. Dobře se také roztírá, není po něm ten bílý film na těle a ani nezůstávají nijak výrazně mastné ruce. Pleť voní a hezky se leskne. K moři se letos nechystáme, ale na dovolené na Lipně krém určitě využiju a půjčím ho i mamince. Na manžela má asi moc jemnou něžnou vůni.

Mléko ve spreji

Foto: archiv firmy

Astrid, hydratační opalovací mléko ve spreji Sport OF 30, 150 ml, 200 KčFoto: archiv firmy

Otestovala redaktorka Lucka:

Opalovací mléka ve spreji jsou moje oblíbené letní hitovky, neboť jsou nejpohodlnější na nanášení. Tohle konkrétně je určené na sport a je voděodolné. Mléko nanesete, lehce rozmažete a skoro hned usychá. Nezanechá mastný ani lepivý pocit na kůži. Zaujalo mě na první namazání. Mléko jsem použila na odpolední venkovní party, abych zjistila, zda mi neumaže oblečení. Takže ho určitě využiji při procházkách po městě, protože se můžu spolehnout, že mě ochrání a nezamastí mi halenku nebo šaty.

Bio kvalita

Foto: archiv firmy

Naturalis (prodává BiOrganica), bio krém na opalování na tělo SPF 30 s minerálním UV filtrem, 125 ml, 495 KčFoto: archiv firmy

Otestovala šéfeditorka Marie:

Vždy raději sáhnu po krému na opalování ve spreji. Vzbuzuje to ve mně dojem, že přípravek půjde snadno rozetřít, což se v mnoha případech děje. Bohužel to neplatí u tohoto přípravku. Zprvu jsem si ho na sebe nanesla docela dost, čehož jsem později litovala, protože krém nešel pořádně rozetřít a zůstal mi na pokožce bílý film. Jako u krémů na opalování, které si pamatuji z dětství. Když jsem byla poučena, že stačí opravdu trochu, práce s krémem byla lepší, i když ideální to nebylo. Nicméně testovala jsem přípravek během celodenní túry a musím uznat, že začervenalé jsem měla jen ty části těla, které jsem odflákla. I vůně byla docela příjemná, takže pokud vám nevadí hustší konzistence, rozhodně se toho nebojte. Myslím, že lidé s citlivou pokožkou v tomto krému najdou dobrého parťáka!

Pro citlivou pokožku

Foto: archiv firmy

Bioderma, opalovací krém SPF 30 pro citlivou a světlou pokožku, 400 ml, 729 KčFoto: archiv firmy

Otestovala redaktorka Kačka:

Opalovací krém ve spreji má lehkou a velmi snadno roztíratelnou konzistenci, která nezanechává bílé fleky ani nepříjemný mastný film. Krásně voní a ani po koupání jsem neměla potřebu se přemazat. Mléko po opalování má praktickou pumpičku a pokožka je po něm hezky jemná a vyživená. Jediná nevýhoda výrobku je pro mě poměrně velké balení, které je těžší, takže se hodí spíše na větší rodinné dovolené. Zato vám ale vydrží celé léto.

Skvěle se vstřebá

Foto: archiv firmy

Eucerin, krémový gel na opalování Dry Touch Oil Control SPF 30 se zmatňujícím efektem, 200 ml, 489 KčFoto: archiv firmy

Otestovala redaktorka Pavla:

Gelový krém slibuje, že se výborně vstřebá a nebude vůbec lepit. A to je pro mě zásadní, protože mě nebaví čekat, než se vše vstřebá, aby se mi neumastily plážové šaty. Slib splnil tento krém na jedničku a nad mé očekávání. Skvěle se roztírá a okamžitě se vpije. Jeho bonus je také velmi příjemná vůně. Otestovala jsem ho během karantény sice zatím jen na balkoně, ale neobjevila se mi na krku ani vyrážka, na kterou trpím. Je ale pravda, že na sluníčko nechodím dřív jak ve tři hodiny odpoledne.

Ideální na sport

Foto: archiv firmy

Sundance (prodává drogerie dm), univerzální sprej na opalování Sport OF 30, 200 ml, 119 KčFoto: archiv firmy

Otestovala redaktorka Lucie:

Sprej má pro mě příjemnou vůni a dobře se roztírá. Zvědavá jsem ale byla hlavně na to, že dle popisu je odolný vůči potu. Opravdu, i když jsem se na kole zpotila, nikde se neroztékal, vlastně jsem o něm vůbec nevěděla. Má v sobě mít nějakou technologii proti vzniku tělesných pachů, což nemůžu úplně potvrdit, protože jsem do podpaží použila i deodorant. Za mě je to ale rozhodně dobrá volba na léto na sportovní aktivity, navíc za více než příznivou cenu.

Reklama

Související témata: