Článek
Polévku si oblíbí všichni, kdo mají rádi brynzu, a halušky si tedy vaří často. Jestli jste v receptu hledali sůl, pak tam opravdu není, protože voda z halušek už je slaná sama o sobě a slanou chuť dodává také slanina a brynza.
Postup
01.
Ve větším hrnci orestujte nadrobno nasekanou cibuli spolu s na kostičky nakrájenou slaninou. Když začnou zlátnout, přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a kmín.
02.
Vše zalijte vodou z halušek a vařte, dokud brambory nezměknou. Poté rozdrobte do polévky brynzu a stále míchejte, aby se nezačala přichytávat ke dnu.
03.
Když je brynza rozpuštěná, polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak do ní nalijte smetanu a provařte. Dle chuti ji pak opepřete a případně dosolte. Hotový demikát servírujte s orestovanou slaninou a čerstvou sekanou pažitkou.
Zkuste další brynzové recepty, například pomazánku s uzenou paprikou a kysanou smetanou