Hlavní obsah
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

K večeři i jako pohoštění pro návštěvy. S touto snadnou, vynikající a lehce pikantní pomazánkou z brynzy naděláte spoustu parády i v řadě dalších situací.

7 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g ovčí brynzy
    7
  • 60 g zakysané smetany
    7
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1/2 lžíce listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jarní cibulku a petrželku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Brynzu rozmíchejte vidličkou se zakysanou smetanou a přidejte k ní všechny ostatní ingredience. Dobře promíchejte.

02.

Podle chuti osolte a opepřete. Ihned servírujte anebo uschovejte do lednice do uzavíratelné skleničky a spotřebujte do druhého dne.

Máte rádi brynzu a chcete ji využít co nejlépe? Skvělé nejsou jen pravé halušky s brynzou, ale i kynuté rohlíčky plněné brynzou anebo třeba slovenské brynzové pirohy. Nechce se vám dělat těsto? Dejte si rychlé pečené brambory se slaninou a brynzou.

Související témata:

Načítám