Hlavní obsah

Brynzová pomazánka s uzenou paprikou a kysanou smetanou

Hodnocení:
(22)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
7 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

K večeři i jako pohoštění pro návštěvy. S touto snadnou, vynikající a lehce pikantní pomazánkou z brynzy naděláte spoustu parády i v řadě dalších situací.

Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g brynzy
  • 60 g zakysané smetany
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
Článek

Postup

Krok 1: Jarní cibulku a petrželku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Brynzu rozmíchejte vidličkou se zakysanou smetanou a přidejte k ní všechny ostatní ingredience. Dobře promíchejte.

Krok 2: Podle chuti osolte a opepřete. Ihned servírujte anebo uschovejte do lednice do uzavíratelné skleničky a spotřebujte do druhého dne.

Máte rádi brynzu a chcete ji využít co nejlépe? Skvělé nejsou jen pravé halušky s brynzou, ale i kynuté rohlíčky plněné brynzou anebo třeba slovenské brynzové pirohy. Nechce se vám dělat těsto? Dejte si rychlé pečené brambory se slaninou a brynzou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek