Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Milujete halušky? Tak zkuste tuto zajímavou verzi s řepou místo brambor a ovesnými vločkami místo bílé mouky. Barva a chuť vás naprosto dostanou, a pokud se vyhýbáte lepku, stačí v receptu vyměnit ovesné vločky za bezlepkové a skvělé jídlo i do bezlepkové diety je na stole.

15 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Halušky
  • 150 g červené řepy
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 ks vejce
K podávání
  • 100 g krémového kozího sýru
  • 1 hrst jarní cibulky
  • 1 hrst vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že vařenou řepu (vařenou řepu koupíte a nebo si ji můžete uvařit či upéct doma) rozmixujete společně se syrovým vajíčkem do tekuté směsi.

02.

Ovesné vločky (můžete použít i bezlepkové) rozmixujte na mouku a spojte s řepovou směsí.

03.

Dejte vařit vodu ve velkém hrnci. Použijte síto na halušky anebo jednoduše dejte těsto na prkýnko a halušky odkrajujte nožem. Házejte je rovnou do vařící vody a vařte je 5 až 6 minut, dokud nevyplavou. Pak je slijte nebo vyberte sítem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Řepové halušky můžete podávat s tím, co vám chutná. S kozím sýrem a ořechy vytvářejí obzvlášť chutnou kombinaciFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Řepové halušky podávejte s kozím sýrem rozmíchaným s trochou vody, ve které se halušky vařily, jarní cibulkou a vlašskými ořechy.

Tip: Kozí sýr je sám o sobě dost slaný, halušky tedy není nutné předem solit. Pokud použijete k dochucení něco méně slaného, uvařte je v osolené vodě nebo přisolte těsto.

Reklama

Načítám