Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bábovka je pečivo, kterému prostě nejde odolat, už jen díky tvaru a nadýchanému těstu. Dnes vám přinášíme její další netradiční formu z kukuřičné a špaldové mouky. Vyzkoušejte recept na bio bábovku!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 150 g rostlinného tuku
  • 15 lžic rýžového sirupu
  • 250 g tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 150 g kukuřičné mouky
  • 75 g hladké špaldové mouky
  • 100 g rozinek
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 20 g kypřicího prášku bez fosfátů
Článek

Postup

01.

Změklý tuk vyšlehejte se sirupem ručním šlehačem. Přidejte tvaroh a 2 celá vejce a smíchejte s vyšlehaným tukem.

02.

Odděleně smíchejte suché části (mouku kukuřičnou i špaldovou, rozinky, maizenu, vinný kámen).

03.

Do vyšlehané hmoty zamíchejte suchou směs a nalijte do vymazané bábovkové formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 170–180 ˚C (v horkovzdušné 150–160 ˚C) asi jednu hodinu.

Recept pochází z kuchařky Hany Zemanové: Biokuchařka Hanky Zemanové; Smart Press, Praha 2012.

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie17 391,87 kJ
Bílkoviny80,66 g
Tuky168,69 g
Sacharidy579,49 g
Sůl0,88 g
SAFA127,72 g
Vláknina26,66 g
Cukry308,6 g

Načítám