Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Ať už se chystáte všechny suroviny kupovat nebo potřebujete spotřebovat to, co zbylo z posledního víkendu, tento recept vaši peněženku zbytečně nezatíží. Vyzkoušejte kuřecí paličky se zeleninou z jednoho hrnce.

15 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kuřecích spodních stehen
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 6 stonků řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek čočky
  • 3 ks ředkviček
  • 50 g másla
  • 2 listy bobkového listu
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 4 plátky tmavého chleba
Článek

Postup

01.

Čočku namočte do vody a pusťte se zatím dál. Kuřecí paličky opláchněte a vložte je spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtiny do hrnce. Přidejte bobkový list, černý pepř, nové koření, tymián a trochu soli a zalijte asi do 2/3 výšky kuřecího masa vodou. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a nechte asi hodinu probublávat.

02.

Maso vyjměte, zeleninu nakrájejte na malé kousky a kromě ředkviček ji všechnu spolu s čočkou přidejte do hrnce a zvolna vařte dalších asi 20 minut skoro doměkka.

03.

Nakonec přidejte ředkvičky a majoránku, ještě asi 5 minut povařte, a když je vše hotové, dochuťte směs majoránkou, solí a hořčicí. Směs podávejte s paličkami masa a tmavým chlebem.

Související témata:

Načítám