Hlavní obsah
Foto: Igor Dutina, Shutterstock.com

Foto: Igor Dutina, Shutterstock.com

Konečně tu máme recept pro pořádné chlapy! Vyzkoušejte hovězí guláš s černým pivem a feferonkami!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks feferonek
  • 2 ks brambor
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 600 g hovězí kližky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
Článek

Postup

01.

Maso nakrájíme na kostky.

02.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme.

03.

Zalijeme polovičkou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku. Přilijeme zbytek piva a dusíme, až je maso měkké.

Recept na hovězí guláš s feferonkou je jednoduchý, ale samotná příprava chce dostatek pozornosti. Základem je hovězí kližka, jejíž odblanění a udušení doměkka potřebuje svůj čas. Pokud guláš jemně připálíte, chytne správnou barvu, ale kvůli karamelu v tmavém pivu také trochu hořkosti. To se ale v kombinaci se sklenkou studeného piva určitě chuťově sladí.

Související témata:

Načítám