Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyrazte na nákup a připravte se, že to dneska bude rychlovka. Do košíku totiž naskládáte jen sedm surovin. A uvaříte z nich celou večeři pro čtyři. Nevěříte? Inspirujte se receptem na hovězí steak s fazolkami a hořčičnou omáčkou.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 lžic oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce mouky
    1
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
    10
  • 2 lžíce másla
    7
  • 150 ml smetany
    7
  • 100 g anglické slaniny
  • 300 g fazolových lusků
  • 600 g hovězí roštěné
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso očistěte, rozdělte na čtyři porce, opepřete a naložte přes noc do oleje do lednice.

02.

Druhý den steaky zprudka opečte na pánvi z obou stran po dvou minutách a poté je přesuňte do trouby, kde je nechte dojít dle libosti.

03.

Ve zbylém tuku zlehka v pánvi opečte celé fazolky s nakrájenou slaninou.

04.

Zbývá už jen omáčka! Na tu vám stačí přivést smetanu k varu, zjemnit máslem, zahustit moukou a doladit hořčicí. Maso osolte a můžete společně podávat!

Související témata:

Načítám