Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Taky milujete masové roládky? Vyzkoušejte náš dnešní recept na klasické španělské ptáčky. Úspěch zaručen!

25 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Maso
  • 6 plátků hovězí roštěné
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Náplň
  • 100 g zauzené šunky
  • 1 ks cibule
  • 100 g kyselých okurek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 ks vejce
Na vymazání
  • 1 lžička oleje
Článek

Postup

01.

Hovězí plátky lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete z jedné strany hořčicí.

02.

Na každý plátek masa položte 1–2 plátky šunky a na špalíčky nakrájené okurky a vajíčka. Maso s náplní stočte a zamotejte nití. Pak roládky zprudka orestujte na trošce oleje v pekáči s nepřilnavým povrchem.

03.

Na druhé pánvi orestujte cibuli dorůžova. Pak k ní přidejte roládky, zalijte vývarem, zaklopte poklicí a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů.

04.

Pečte pod poklicí doměkka. Poté poklici odkryjte a nechte lehce dopéct dozlatova.

05.

Maso vyjměte a nakrájejte na tenké plátky. Šťávu rozmixujte ponorným mixerem. Podávejte s rýží.

Tip z kuchařky: Podávejte s rýží a ozdobte snítkou petrželky.

Související témata:

Načítám