Článek
Postup
01.
Hovězí plátky lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete z jedné strany hořčicí.
02.
Na každý plátek masa položte 1–2 plátky šunky a na špalíčky nakrájené okurky a vajíčka. Maso s náplní stočte a zamotejte nití. Pak roládky zprudka orestujte na trošce oleje v pekáči s nepřilnavým povrchem.
03.
Na druhé pánvi orestujte cibuli dorůžova. Pak k ní přidejte roládky, zalijte vývarem, zaklopte poklicí a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
04.
Pečte pod poklicí doměkka. Poté poklici odkryjte a nechte lehce dopéct dozlatova.
05.
Maso vyjměte a nakrájejte na tenké plátky. Šťávu rozmixujte ponorným mixerem. Podávejte s rýží.
Tip z kuchařky: Podávejte s rýží a ozdobte snítkou petrželky.