Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vinnou klobásu většina z vás určitě zná v její klasické podobě – stočenou do šneka a osmaženou buď jen tak, nebo v trojobalu. My jsme pro vás připravili tip na klobasu pečenou se zeleninou.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g vinné klobásy
    1
    7
  • 2 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 2 ks paprik
  • 1/2 ks cibule
  • 3 plátky slaniny
  • 6 ks brambor
  • 1 hromádka hladké mouky
    1
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 5 lžic olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zeleninu můžete použít prakticky jakoukoli, já jsem tentokrát v lednici našla papriku a cibuli a přikoupila si jen řapíkatý celer. Ten nasekejte na tenké plátky a orestujte dozlatova na olivovém oleji.

02.

Brambory omyjte, nakrájejte na tenké plátky a dejte na 10 minut předvařit do osolené vody. Klobásu smotejte do tří šneků, každý z nich zpevněte propíchnutím špejlí a obalte v hladké mouce.

03.

Cibuli a papriku nakrájejte na kolečka a pečicí papír na plechu potřete troškou oleje. Teď už stačí vrstvit: na plech položte klobásu, na ni dejte cibuli, plátek slaniny, papriku a orestovaný celer. Navrch dejte plátky brambor a vše opepřete. Podle sezony můžete vrstvy proložit čerstvými bylinkami. 

04.

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 30–35 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám