Článek
Tento klasický francouzský recept se dá připravit i z krůtího, králičího nebo telecího masa. Můžete přidat zelený hrášek nebo kořenovou zeleninu. Vždy to bude jídlo nejen snadné na přípravu, ale i skvělé na chuť, takže se do toho pusťte!
Postup
01.
Kuřecí stehenní řízky, nejlépe i s kůží, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ve velké pánvi je pak zprudka opečte z obou stran dozlatova na ghí (přepuštěné máslo) a vyndejte stranou na talíř.
02.
Na zbylém výpeku orestujte najemno nasekanou šalotku a na kolečka nakrájený pórek. Když začnou lehce zlátnout, přidejte i žampiony a lístky čerstvého tymiánu. Dál smažte a asi po třech minutách vše zasypejte hladkou moukou, aby se jí žampiony obalily.
03.
Do pánve teď nalijte bílé víno a vývar a přidejte bobkové listy. Provařte a pak do pánve vraťte opečené maso. Pánev přiklopte poklicí, snižte výkon plotýnky a duste asi 20 minut. Po této době přilijte smetanu a provařte už odkryté dalších pět minut. Nakonec frikasé dle chuti dosolte a opepřete.
Tip: Servírujte s rýží a každou porci posypejte nasekanou petrželkou.
>>>Z jednoho hrnce je i tento recept: Drůbeží tokáň se smetanou. Skvělý s knedlíkem i bramborami