Hlavní obsah

Připravili jsme oblíbené jídlo z ryb, které zvládne každý, a přitom skvěle chutná, takže mořské ryby ještě rádi zařadíte do svého jídelníčku! Vyzkoušejte mořskou štiku.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 filety mořské štiky
    4
  • 4 plátky slaniny
  • 4 ks brambor
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce másla
    7
  • 150 ml mléka
    7
  • sůl
  • 1/4 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte doměkka a na poslední 2 minuty přisypte hrášek. Sceďte a rozmixujte s máslem, mlékem, solí a pepřem na hráškové pyré.

02.

Mezitím, co se brambory vaří, omotejte očištěné a osolené filety plátky slaniny, opepřete a při 200 stupních zapečte, až je slanina lehce křupavá. Podávejte s hráškovým pyré.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 541,68 kJ
Bílkoviny31,23 g
Tuky12,49 g
Sacharidy30,95 g
Sůl1,18 g
SAFA5,41 g
Vláknina4,9 g
Cukry5,31 g
Související témata:
Štika

Načítám