Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Grilovací sezona vrcholí a možná vám přijde vhod dnešní recept. Jemné kuřecí burgery, které nejsou nijak náročné na přípravu, a k nim křupavý krémový salát. Nezapomeňte na kvalitní hamburgerovou bulku, odkazy s recepty na ni najdete v článku níže.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 300 g bílého krouhaného zelí
  • 150 g mrkve nastrouhané najemno
  • 5 lžic majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Na burgery
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 ks včerejšího rohlíku
  • 50 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1/2 ks jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
K podávání
  • 4 ks hamburgerové housky
Článek

Coleslaw je legendární salát ze zelí a mrkve, který původně pochází z Nizozemska a velkou popularitu získal ve Spojených státech. Vyniká křupavostí a jemnost mu dodává majonézová zálivka. Je skvělou přílohou právě k drůbežímu hamburgeru.

Postup

01.

Začneme salátem. Bílé zelí nakrouhejte na tenké nudličky a oloupanou mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.

02.

V menší misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, cukr, vinný ocet, sůl a čerstvě namletý pepř.

03.

Zálivku smíchejte s připravenou zeleninou a salát nechte asi hodinu odležet v lednici.

04.

A jdeme na burger. Bílý rohlík nebo housku nakrájejte na malé kostičky a ty zalijte mlékem. Přidejte mleté kuřecí maso, nasekanou jarní cibulku, sůl a trochu čerstvě namletého pepře.

05.

Vše důkladně, nejlépe rukama, promíchejte a ze směsi vytvarujte burgery. Ty grilujte z obou stran na mřížce grilu nebo grilovací pánvi, 3-4 minuty z každé strany.

06.

Před podáváním opečte na grilu nebo pánvi řezem dolů i hamburgerové bulky. Ty pak naplňte kuřecími burgery a salátem Coleslaw.

Načítám