Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Telecí maso má hned několik výhod: je křehounké, jemnější a dietnější než hovězí a dá se upravit na spoustu způsobů. Znáte piccatu? Seznamte se!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky telecí kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 1/2 ks citronu
  • 1 hrst kaparů
  • 1 ks kořenové petržele
Článek

Postup

01.

Plátky masa pořádně naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a plátky z obou stran pěkně dozlatova opečte, trvá to asi 3 minuty z každé strany.

02.

Pokud používáte řízky bez kosti, maso dejte stranou, pokud kotlety, nechte je v pánvi a k výpeku přidejte víno, vývar a na plátky pokrájený citron. Asi 8 minut povařte, až se šťáva zredukuje na polovinu, poté vmíchejte kapary (a případně vraťte maso z kýty), zbylé 2 lžíce másla a podle chuti osolte a opepřete. Posypejte nasekanou petrželí a podávejte se šťouchanými bramborami, těstovinami či polentou.

Související témata:

Načítám