Článek
Postup
01.
Pokud jsou kuřecí řízky v některých místech hodně silné, podélně je nařízněte – podobně jako vypadá třeba dětské leporelo. Řízky na straně, kde je blána, zlehka naklepejte (maso je křehké, tak pozor, ať je úplně nezničíte!) a z obou stran osolte a opepřete. Pak je potřete troškou oleje a nechte asi 10 minut odležet.

Řízky si připravte klasickým způsobemFoto: Petr Makovička
02.
Bábovkovou formu vystelte pečicím papírem nebo vymažte olejem a celou ji vyskládejte řízky. A můžete začít plnit: nejdřív přijdou plátky šunky, paktvrdého salámu.
03.
Na „dno“ vyskládané bábovky rozprostřete nastrouhaný sýr, zasypte nakrájenou cibulovou natí a navrch rozklepněte vajíčka. Ta opět poklaďte plátky slaniny a vše „zavřete“ zbylými kuřecími řízky. Do náplně by se skvěle hodil také listový špenát nebo orestované žampiony, záleží jen na tom, co máte rádi.

Při plnění se fantazii meze nekladouFoto: Petr Makovička

Každý co má rád, ale pozor na styl pejsek s kočičkou pekli dortFoto: Petr Makovička
04.
Hotovou bábovku vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte asi 70 minut, až bude povrch úplně zlatý.
05.
Opatrně vylijte výpek z masa do misky a hotovou bábovku vyklopte. Pak z ní stejně jako ze sladké bábovky nožem opatrně nakrájejte plátky. Podávejte s brambory, které můžete polít skvělým výpekem z masa.

Bábovku vyklopíte jako... bábovkuFoto: Petr Makovička