Článek
Postup
01.
Pokud jsou kuřecí řízky v některých místech hodně silné, podélně je nařízněte – podobně jako vypadá třeba dětské leporelo. Řízky na straně, kde je blána, zlehka naklepejte (maso je křehké, tak pozor, ať je úplně nezničíte!) a z obou stran osolte a opepřete. Pak je potřete troškou oleje a nechte asi 10 minut odležet.
02.
Bábovkovou formu vystelte pečicím papírem nebo vymažte olejem a celou ji vyskládejte řízky. A můžete začít plnit: nejdřív přijdou plátky šunky, paktvrdého salámu.
03.
Na „dno“ vyskládané bábovky rozprostřete nastrouhaný sýr, zasypte nakrájenou cibulovou natí a navrch rozklepněte vajíčka. Ta opět poklaďte plátky slaniny a vše „zavřete“ zbylými kuřecími řízky. Do náplně by se skvěle hodil také listový špenát nebo orestované žampiony, záleží jen na tom, co máte rádi.
04.
Hotovou bábovku vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte asi 70 minut, až bude povrch úplně zlatý.
05.
Opatrně vylijte výpek z masa do misky a hotovou bábovku vyklopte. Pak z ní stejně jako ze sladké bábovky nožem opatrně nakrájejte plátky. Podávejte s brambory, které můžete polít skvělým výpekem z masa.