Hlavní obsah

Vepřová pečeně s brusinkami

Hodnocení:
(8)
Foto: greta blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
střední

Máte rádi vůni tymiánu v kombinaci se sladkými brusinkami? Dnešní recept je v tom případě stvořený právě pro vás. Obě tyto úžasné ingredience jsou totiž nezbytně nutné k přípravě receptu od Martiny Novotné z Dolan. Udělejte si tuhle voňavou vepřovou pečeni s námi!

Ingredience pro:
4 porce
Pečeně
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
  • 4 snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 70 g másla
  • 100 ml vody
Příloha
  • 700 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: vepřovou pečeni nakrájejte na asi 8–10 mm silné plátky. Maso pak z obou stran naklepejte paličkou na maso a podle chuti taktéž z obou stran osolte a opepřete. Plátky masa z jedné strany pomažte brusinkovým kompotem a skládejte je vedle sebe do pekáčku, který jste nejdřív zlehka vymazali kouskem másla.

Krok 2: Snítky čerstvého tymiánu nasekejte najemno a připravené maso jím posypte. V případě nouze můžete použít i tymián sušený. Na vrch masa poskládejte plátky másla, vše podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40–50 minut.

Krok 3: Brambory omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. V misce smíchejte olivový olej, sůl a jemně nasekaný tymián. Brambory vložte do pekáčku, zalijte ochuceným olivovým olejem a vše promíchejte. Pak je vložte do trouby k masu a pečte asi 30 minut dozlatova.

Foto: greta blumajerová

Nakrájené brambory promíchejte s ochuceným olejem

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.