Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Luxusní večeře jako v italské restauraci? Ano, s kvalitními surovinami to jde i doma. Neváhejte a vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z mascarpone a lososa.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g lososa
    4
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks citronu
  • 3 g pepře růžového
  • 200 g mascarpone
    7
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžička soli
  • 500 g těstovin
    1
    3
Obsažené alergeny
3
Vejce
4
Ryby
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lososa rozdělte na kousky, zakapejte ho citronem, osolte a ochuťte drceným růžovým pepřem.

02.

Na pánvi rozehřejte olej a lososa spolu s půlkami rajčátek na ní na středním plameni asi 6 minut převalujte.

03.

Přidejte mascarpone, smetanu, nechte rozehřát a můžete podávat. Samozřejmě – společně s uvařenými těstovinami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 791,25 kJ
Bílkoviny37,6 g
Tuky40,28 g
Sacharidy94,61 g
Sůl1,91 g
SAFA22,27 g
Vláknina5,25 g
Cukry6,75 g
Související témata:

Načítám