Hlavní obsah
Foto: vivooo, Shutterstock.com

Foto: vivooo, Shutterstock.com

Zbyly vám vepřové škvarky? Šup s nimi do bramboračky, do které se nedávají houby.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 1 ks pórku
  • 1 000 ml vroucí vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 50 g škvarků
  • 1 lžička majoránky
  • 2 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
Článek

Postup

01.

Na kostičky nakrájené brambory a kolečka velkého pórku mrkve a kostičky celeru zalijte vařící vodou, osolte a okmínujte. Vařte, a když jsou brambory měkké, vývar z nich slijte do jiné nádoby.

02.

Brambory v hrnci rozšťouchejte s vepřovými škvarky a znova přilijte vývar se zeleninou. Krupky propláchněte, uvařte zvlášť a potom přidejte do polévky. Společně provařte, dochuťte majoránkou, (masoxem). Podávejte s krajícem chleba.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 061,63 kJ
Bílkoviny7,55 g
Tuky10,17 g
Sacharidy32,26 g
Sůl1,76 g
SAFA4,42 g
Vláknina6,16 g
Cukry6,38 g
Související témata:

Načítám