Hlavní obsah
Foto: Karl Allgaeuer, Shutterstock.com

Foto: Karl Allgaeuer, Shutterstock.com

Drůbková polévka doladí váš nedělní oběd. Játrové knedlíčky totiž nikdy nezklamou!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 15 dkg kachního žaludku
  • 15 dkg kachního srdce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/4 ks pórku
  • 1 lžíce jíšky
  • 1 lžíce listové petržele
Játrové knedlíčky
  • 2 ks housky
  • 1 dl mléka
  • 1 ks másla
  • 200 g kuřecích jater
  • vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Žaludky a srdce z kachny nebo z kuřat dobře vyperte, zalijte vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka (asi 25 minut). Vývar sceďte a pak v něm uvařte na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, pórek). Do polévky rozšlehejte světlou jíšku a vložte pokrájené droby.

02.

Na závěr dejte ještě na deset minut vařit játrové knedlíčky: pokrájené housky namočte do trochy mléka, vymačkejte je a rozmělněte je v hrnečku spolu se lžičkou másla, naškrábanými játry, vejcem, špetkou soli, pepře a dohustěte hrubou moukou tak, abyste mohly tvořit knedlíčky. Až se v polévce uvaří, je hotovo – stačí jen dozdobit posekanou petrželkou a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 221,08 kJ
Bílkoviny28,14 g
Tuky60,01 g
Sacharidy29,94 g
Sůl3,8 g
SAFA28,94 g
Vláknina4,53 g
Cukry4,43 g
Související témata:

Načítám