Hlavní obsah
Foto: minadezhda, Shutterstock.com

Foto: minadezhda, Shutterstock.com

Talíř horké polévky a kus chleba k tomu. To je rychlá a chutná večeře. Potěší i vás zelňačka s ostřejší klobáskou?

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 20 g tuku
  • 1 ks cibule
  • 1 nožka pikantní klobásy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 l vody
  • 1 kostička masoxu
  • 1 pytlík kysaného zelí
  • 1 lžička kmínu
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Na kostičky nakrájené brambory dejte vařit a v jiném hrnci si zatím připravte základ. Na tuku nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibuli a na ní opečte kolečka ostřejší klobásy. Zaprašte hladkou moukou a lžičkou sladké papriky. Za stálého míchání podlijte vodou, můžete přidat masox.

02.

Kysané zelí z pytlíku nebo ze sklenice nakrájejte nadrobno a spolu s lákem přidejte do polévky. Ochuťte kmínem a přisypejte uvařené, scezené brambory. Ještě chvilku vařte a přidejte zakysanou smetanu a mžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 965,03 kJ
Bílkoviny10,01 g
Tuky25,12 g
Sacharidy47,86 g
Sůl1,89 g
SAFA11,56 g
Vláknina6,35 g
Cukry18,31 g
Související témata:

Načítám