Hlavní obsah
3,3
(29)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Honí vás mlsná a nechce se vám péct? Tak vyzkoušejte rychlý nepečený dort s piškoty a jahodami, který dokonale uspokojí vaše chuťové pohárky. Je sytý díky bílkovinám a cukr je jen v piškotech.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 forma o průměru 18 cm
Na nepečený dort
  • 80 g dětských piškotů
  • 250 g jemného tvarohu
  • 4 lžíce čekankového sirupu
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 400 ml mléka
  • 250 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce kakaa
Článek

Tento bleskový nepečený dort s piškoty je nejen výborný, ale díky tvarohu obsahuje i bílkoviny, které vás zasytí. Pokud navíc použijete na oslazení čekankový sirup, který obsahuje oproti klasickému cukru méně kalorií a více vlákniny, vytvoříte tak odlehčený dezert, který se v menší dávce hodí i do redukční diety. A když si nedáte piškoty, může se náplň hodit jako osvěžení nízkosacharidového jídelníčku.

Postup

01.

Začněte pudinkem. Do rendlíku dejte 2/3 mléka a přiveďte k varu. Do zbylé 1/3 mléka přidejte 2 lžíce čekankového sirupu (lze použít libovolné sladidlo) a pudinkový prášek. Dobře promíchanou směs nalijte do vroucího mléka a za stálého míchání vařte do zhoustnutí – asi minutu.

Tip: Nechce se vám vařit pudink? V receptu můžete použít hotový, klidně proteinový pudink v kelímku (na tento dort počítejte se 2 kelímky po 200 g).

02.

Menší dortovou formu obalte potravinovou fólií – díky ní se vám bude s dortem lépe manipulovat, až ho budete krájet, a navíc si formu ani neušpiníte. Omyté jahody nakrájejte na plátky. Tvaroh (lze použít vaničkový nízkotučný či polotučný) smíchejte se 2 lžícemi čekankového sirupu.

Tip: Tvaroh slaďte raději méně, protože piškoty obsahují poměrně hodně cukru.

03.

Na dno připravené formy vyskládejte piškoty v jedné vrstvě a poté přidejte polovinu ještě teplého vanilkového pudinku a uhlaďte. Poklaďte ho polovinou pokrájených jahod, přidejte polovinu ochuceného tvarohu a také uhlaďte. Na vrstvu tvarohu dejte opět piškoty, následně druhou polovinu pudinku, zbytek jahod a nakonec zbytek ochuceného tvarohu.

04.

Takto připravený dort posypejte lžící kakaa, dejte alespoň na 2 hodiny do lednice a poté servírujte.

Máte rádi krémové spojení tvarohu a pudinku? Vyrobte si výborný domácí termix. | NEJLEPŠÍ RECEPTY Z JAHOD

Reklama

Načítám