Hlavní obsah
3,1
(324)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Je jen málo lepších způsobů, jak si vychutnat čerstvé sladké jahody než jen tak se šlehačkou. Pokud se ovšem nenabídne spojení s dalším lehkým dezertem, božským tiramisu! Jeho jahodovou verzi připravíte během několika málo minut a krásně se vyjímá i v uzavíratelné skleničce sbalené třeba na piknik.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Krém
  • 150 g čerstvého krémového sýru
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru
Na dokončení
  • 8 ks cukrářských piškotů
  • 2 lžíce likéru
  • 300 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Asi třetinu jahod si nechte na ozdobu a zbylé rozmixujte spolu s likérem. Hodí se například mandlové Amaretto, ale i nějaký ovocný likér. Piškoty nalámejte na kousky a jahodovou směsí je zalijte.

02.

Žervé promíchejte s moučkovým cukrem, šlehačku ušlehejte s vanilkovým cukrem dotuha a opatrně prošlehejte se žervé. Ochutnejte a případně doslaďte.

03.

Do 4 skleniček rozdělte piškoty, na stěnu každé z nich přitiskněte asi 3 půlky jahod a cukrářským sáčkem s hladkým otvorem naneste do mezer krém. Ozdobte zbylými jahodami a můžete podávat.

Tip

Piškoty s krémem můžete rozdělit do dvou vrstev a jahody k nim jen nasekat.

Baví vás podobné dezerty? Na pikniky je skvělý i borůvkový nepečený cheesecake do skleničky, svěží citronový krém nebo melounový pudink.

Reklama

Načítám