Hlavní obsah
3,6
(16)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Domácí termix je extrémně jednoduchý dezert, který si dochutíte přesně podle svých představ. V dnešní hodobožové verzi to budou pistácie, ale jindy můžete zkusit třeba holandské kakao, mletou vanilku, rozmačkané ovoce (jahody, maliny či banány) nebo třeba mleté ořechy.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 sáček pudinku
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 2 lžíce pistáciové pasty
Článek

Vystačíte si rovněž jen s pistáciovým pudinkem, ale právě 100% pistáciový krém dodá dezertu tu pravou oříškovou chuť. Pokud se vyhýbáte aromatům a barvivům, použijte kvalitní pudink vanilkový, i když i ten zpravidla nějaká aditiva obsahuje.

Postup

01.

Pudink uvařte s mlékem a cukrem (pro sladší dezert ho dejte více) dle návodu na obalu a ještě horký ho prošlehejte s tvarohem a pistáciovou pastou.

02.

Na krém přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout nebo rovnou rozdělte do misek či skleniček.

Tip: Na dno skleniček nadrobte oblíbené sušenky nebo domácí granolu.

03.

Domácí termix uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.

Zkoušeli jste domácí pribináček, termix nebo „sýr“ z tvarohu? Máte jiný osvědčený recept na domácí alternativy? Napište ho do diskuze!

Reklama

Načítám