Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Máte doma malou čarodějnici či kouzelníka nebo chystáte tematickou párty? Malinové indiánky ve zmrzlinových kornoutech zaujmou všechny milovníky sladkých dezertů.

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
22 kusů
  • 22 ks zmrzlinových kornoutů
  • 22 ks piškotů
  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 20 g fondánu
  • 1 balení potravinářského barviva
Náplň
  • 2 ks bílku
  • 42 g vody
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžíce malinového džemu
  • 2 g gelového červeného barviva
Článek

Nebojíte se popustit uzdu fantazii a připravovat veselá jídla? Pokud patříte mezi hravé kuchaře, zajisté oceníte i recept na bláznivé donuty nebo housky ve tvaru psa.

Postup

01.

Nejprve si připravte náplň. Krupicový cukr rozpusťte ve vodě a svařte ho na sirupovou konzistenci. Bílky vyšlehejte do středně tuhého sněhu a postupně do něj zašlehejte moučkový cukr.

02.

Když je sníh tuhý, za stálého šlehání přilijte cukrový sirup. Poté šlehejte do úplného vychladnutí a na závěr vmíchejte marmeládu. Pro lepší barvu můžete přidat i pár kapek červeného potravinářského barviva.

03.

Zmrzlinové kornoutky naplňte malinovým krémem a umístěte je na piškoty (ideální jsou ty velké s želé). Piškoty se k náplni krásně přilepí. Poté je přelijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Kornoutky dozdobte proužkem obarveného fondánu - vytvořte přezku na klobouku.

Pokud dáváte přednost klasickým dezertům, zkuste připravit klasické rakvičky se šlehačkou nebo punčák.

Načítám