Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Chcete pro své ratolesti připravit svačinu, kterou budou jíst s chutí a úsměvem? Haf housky potěší nejen malé, ale i velké strávníky. Nejlepší na nich je, že vypadají velmi efektně, ale jejich příprava je snadná, takže je můžete v klidu péct i s dětmi a nebát se o výsledek.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 kusy
Housky
  • 130 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 60 ml mléka
  • 3 ks černých oliv
  • 2 ks vejce
  • 320 g hladké mouky
  • 1/2 ks kypřicího prášku do pečiva
Dohotovení
  • 2 ks párku
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 plátky sýru eidam
  • 2 ks listů salátu
  • 1 ks rajčat
Článek

Říká se, že se jí hlavně očima a u dětí toto rčení platí dvojnásob. Pokud máte extra kreativní náladu, upečte také focacciu, který vypadá jako rozkvetlá louka.

Postup

01.

Mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. Mléko, tvaroh, olej a vejce důkladně prošlehejte. Tekutou směs přilijte k mouce a vše společně propracujte do hladkého těsta.

02.

Těsto rozdělte na dva díly, z každého odeberte malý kus na nos, zbytek vyválejte do velikosti dlaně. Na to položte zbytek těsta, který vytvarujte do čumáčku. Aby byl pejsek úplný, oba kusy prořízněte nebo prostřihněte po obou stranách, aby vznikla ouška.

03.

Haf housky potřete vejcem, ozdobte olivami a dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut. Upečte dozlatova.

04.

Vychladlé housky prokrojte, protřete kečupem a proložte salátem, sýrem, rajčetem a na závěr umístěte studené nebo ohřáté párky.

Načítám