Článek
Postup
01.
Jablečný rozvar si můžete připravit předem. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kousky.
02.
Jablečné kousky vložte do hrnce a zalijte asi 50 ml vody, přidejte citronovou šťávu, koření a cukr. Vše svařte, aby jablka změkla. Nakonec přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce studené vody a krátce provařte.
03.
Vejce v hlubokém talíři rozšlehejte vidličkou nebo ruční metlou se smetanou a vanilkovým cukrem.
04.
V pánvi rozpalte máslo s troškou oleje, aby se tolik nepřepalovalo. Plátky vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a z obou stran je osmažte.
Ze starší vánočky se dá připravit tento jednoduchý a přitom luxusní „chleba ve vajíčku“Foto: Svatava Vašková
05.
Když jsou obě strany vánočky zlaté, položte je na talíř a přelijte je jablečným rozvarem. Ihned servírujte.
Láká vás zkusit zase něco jiného? Zkuste recept na italský vánoční chléb panettone ze sušeného droždí anebo španělský tříkrálový věnec bez pletení.