Hlavní obsah
3,5
(2)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Když vám zbyde kousek vánočky, můžete z ní jednoduše připravit luxusní snídani – francouzský toast. Když ho doplníte jablečným rozvarem s vůní vánočního koření, všichni si jistě pochutnají.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na jablečný rozvar
  • 1 jablko
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
Na francouzský toast
  • 200 g vánočky
  • 1 vejce
  • 40 ml smetany
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Jablečný rozvar si můžete připravit předem. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kousky.

02.

Jablečné kousky vložte do hrnce a zalijte asi 50 ml vody, přidejte citronovou šťávu, koření a cukr. Vše svařte, aby jablka změkla. Nakonec přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce studené vody a krátce provařte.

03.

Vejce v hlubokém talíři rozšlehejte vidličkou nebo ruční metlou se smetanou a vanilkovým cukrem.

04.

V pánvi rozpalte máslo s troškou oleje, aby se tolik nepřepalovalo. Plátky vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a z obou stran je osmažte.

Foto: Svatava Vašková

Ze starší vánočky se dá připravit tento jednoduchý a přitom luxusní „chleba ve vajíčku“Foto: Svatava Vašková

05.

Když jsou obě strany vánočky zlaté, položte je na talíř a přelijte je jablečným rozvarem. Ihned servírujte.

Reklama