Hlavní obsah

Užijte si víkendovou snídani: Jak na dokonalá míchaná vajíčka, vejce Benedikt a nadýchané lívance?

Foto: Mikhaylovskiy, Shutterstock.com

Foto: Mikhaylovskiy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendová rána jsou nejhezčí část týdne. Nikdo nikam nespěchá, a tak je čas sejít se v klidu u stolu, popovídat a užít si dobré jídlo. Dáte si raději dokonalá vajíčka, sladké lívance nebo rovnou pozvete blízké a uspořádáte pořádný brunch?

Článek

Kdo by nemiloval hotelové snídaně? K jejich kouzlu sice patří i to, že si je můžete vychutnat bez nutnosti vařit a uklízet, jídlo jako od šéfkuchaře si ale můžete připravit i doma!

Umíte připravit dokonalá vejce?

Vajíčka patří mezi nejoblíbenější snídaně na vidličku. Správně je uvařit tak, aby byla podle vašich představ, nepatří mezi největší kuchařské výzvy. Na dokonalá míchaná vejce se vám už pár rad od šéfkuchařů může hodit.

Legendární vejce Benedikt sice vypadají jako recept, který vyžaduje profesionála, jsou ale snadnější, než by se mohlo zdát. Podle našeho receptu je připravíte za čtvrthodinku.

Nadýchané lívance: kynuté i bez kynutí, zdravější, a dokonce i ze dvou surovin

Máte raději sladké snídaně? To vás určitě potěší mísa nadýchaných sladkých lívanců! Na přípravu těch nejjednodušších vám postačí dvě suroviny. Na kynuté budete potřebovat trochu času navíc, jsou ale skvělé i naslano. A když se vám čekat nechce, vyberete si některý z receptů bez kynutí.

Pořádný brunch místo oběda

Je to ještě pozdní snídaně, nebo už brzký oběd? Tak nebo tak, s těmito recepty se nemusíte bát, že zůstanete o hladu.

Zdravé snídaně pro labužníky

Hlídáte si jídelníček a ani víkend pro vás není důvod hřešit? I vy se můžete trochu rozmazlovat! Teplé obilné kaše vám dodají energii na celé dopoledne, tělo příliš nezatíží a vypadají luxusně!

Víkendovou snídani dotáhne k úplné dokonalosti domácí chléb či pečivo. Myslete na to den předem a zadělejte těsto na domácí toastový chleba bez pekárny nebo máslové loupáky kynuté v lednici. Rychlý kefírový chléb ale zvládnete upéct i ráno.

Načítám